Kocaeli’de domuz gribinden 1 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli’de domuz gribinden 1 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 10:27

Kocaeli'nin Darıca İlçesi’ndeki Farabi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan, halk arasında ’Domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsü kaptığı belirtilen 53 yaşındaki Güler Akbaş isimli kadın öldü. Geçtiğimiz günlerde Sivas'ta da bir işadamı domuz gribinden ölmüştü.

Haberin Devamı

Darıca Farabi Hastanesi ile Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde de iki hastanın tedavisine devam ediliyor. Darıca Farabi Devlet Hastanesi acil servisine geçen Cuma günü titreme ve yüksek ateş şikayetiyle başvuran Güler Akbaş’a H1N1 virüsü teşhisi konularak yalıtımlı özel yoğun bakım odasında tedaviye alındı. Akbaş, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ NELER?
Halk arasında ‘domuz gribi’ olarak da adlandırılan, H1N1’in belirtileri arasında boğaz ağrısı, baş ağrısı, yaygın vücut ağrısı, burun akıntısı, öksürük, solunum güçlüğü, kusma, ishal ve yüksek ateş şikayetleri bulunuyor. Uzmanlar 38 dereceyi aşan yüksek ateşli hastalarda bu belirtilerden en az bir tanesinin görülmesi durumunda hastanın domuz gribine yakalanmış olabileceğini, dolayısıyla hastanın mutlaka doktora başvurması gerektiğini belirtiyor.

KOCAELİ'DE İKİ KİŞİ DAHA DOMUZ GRİBİ

Aynı şikayetlerle hastanenin acil servisine başvuran başka bir kadın hastanın da H1N1 virüsü taşıdığı ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü, durumunun ciddi olduğu bildirildi. Kocaeli’de ayrıca Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde de aynı virüsü taşıyan bir hastanın tedavisine devam ediliyor.

Darıca Farabi Hastanesi’nde hayatını kaybeden Güler Akbaş’ın H1N1 virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterince de doğrulandı. Bunlarla ilgili açıklamanın Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağı belirtildi.

Kocaeli’de domuz gribinden 1 kişi öldü
SİVAS’TA GENÇ İŞADAMI DOMUZ GRİBİNDEN ÖLDÜ

Haberin Devamı

MERSİN'DE BİR KİŞİ DAHA GRİPTEN ÖLDÜ

Mersin'de dün bir avukatın hayatını kaybettiği grip enfeksiyonundan sonra bu gün de 56 yaşındaki bir kadın vefat etti. Anamur'dan Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ve enfeksiyon bölümünde tedavisi süren 33 yaşındaki Yaşar Büyükalıç'ın ise tedavisi devam ediyor. Grip vakalarından ölümlerin artması şehirde domuz gribi paniğine sebep oldu.

Mersin'in Bozyazı İlçesinde bir kadın gribal enfeksiyon nedeniyle sevk edildiği Mersin Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Eşme Demir isimli 56 yaşındaki 3 çocuk annesi kadının domuz gribinden hayatını kaybettiği öne sürüldü. Alınan bilgiye göre Bozyazı ilçesinde ikamet eden Eşme Demir isimli kadın grip şikayeti nedeniyle dün çocukları tarafından Anamur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Eşme Demir burada yapılan kontrollerinin ardından ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Enfeksiyon bölümünde tedavi altına alınan Demir gece saat 02.00 sıralarında hayatını kaybetti. Demir'in cenazesi gece yarısı toprağa verilmek üzere Bozyazı ilçesine götürüldü. Demir'in domuz gribinden öldüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: ANAMUR'DAKİ AVUKATIN ÖLÜM NEDENİ KESİN TETKİK SONUCU BELLİ OLACAK

Öte yandan Anamur ilçesinde dün gribal enfeksiyondan hayatını kaybettiği öne sürülen Avukat Hüsnü Uysal'ın ölüm nedeni ile yine ağır grip nedeni ile Anamur'dan Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ve enfeksiyon bölümünde tedavisi süren 33 yaşındaki Yaşar Büyükalıç'ın numune sonuçlarının Ankara Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Anamur'da hayatını kaybeden Avukat Hüsnü Uysal ile Anamur'dan Mersin Devlet Hastanesine sevk edilen ve buradaki enfeksiyon bölümünde tedavisi süren Yaşar Büyükalıç'a doktorlar tarafından Akut Pnomoni teşhisi konuldu.

Haberin Devamı

Halk Sağlığı Müdürlüğü numune sonuçlarının Ankara'da Hıfzıssıhha merkezine gönderildiğini, orada yapılan kesin tahlil ve tetkiklerin neticesinde avukat Hüsnü Uysal'ın H1N1 virüsünden mi yoksa normal bir gribal enfeksiyondan mı hayatını kaybettiğinin anlaşılacağı ifade edildi. Yaşar Büyükalıç'ın rahatsızlığının nedeninin de Hıfzıssıhha Merkezi'nden gelen tetkikler sonunda belli olacağı kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!