Kırışıklara karşı hangi bitkisel kürler uygulanabilir?

Güncelleme Tarihi:

Kırışıklara karşı hangi bitkisel kürler uygulanabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 21:08

Yıllar geçtikçe cildimiz eski canlılığını kaybeder ve kırışıklıklar baş gösterir. Peki, kırışıklıklara karşı hangi bitkisel kürler uygulanabilir?

Haberin Devamı

Cildimizin esnekliğini sağlayan kalojen adlı proteinin azalması ile cildimizde kırışıklıklar meydana gelmektedir. Sigara dumanı, stres, alkol, mimiklerimiz ve güneşe aşırı maruz kalma kırışıklıkları tetikler niteliktedir. Günümüzde kırışıklıklar için birçok bitkisel kürler yapılmaktadır. Bitkisel kürler sayesinde hem cildinizdeki kırışıklıklar azalacak hem de güzelliğinize güzellik katılacaktır.

Kırışıklara karşı hangi bitkisel kürler uygulanabilir

Kırışıklıklarınız kâbus olmaktan çıksın!

Korkulu rüyanız haline gelen kırışıklıklarınızdan kurtulabilmeniz için bitkisel kürlerden yararlanabilirsiniz. Her gün ısırgan otu çayı ile yüzünüzü yıkarsanız gerginleşir. 1 yumurta akı ile 2 yemek kaşığı çiçek balı karıştırılarak yüze sürülür, 20 dakika beklendikten sonra yüz ılık su ile yıkanır. Kaymağın cildi yumuşattığı, nemlendirip cilde elastikiyet kazandırdığı ve elmanın cildin diri kalmasını sağladığı da herkes tarafından bilinmektedir. Bir elma ile üç kaşık kaymağı mikserle 2-3 dakika karıştırdıktan sonra hazır olan karışımı cildinize yayıp temiz bir bezle yüzünüzü kapatmanız gerekmektedir. On dakika yüzde bekleyen maskenizi ılık suyla temizlemeniz yeterli. Bir diğer kürümüz ise 1 çorba kaşığı bal, 1 fincan limon suyu, 2 adet yumurtanın akı, 1 çorba kaşığı badem yağı ve yarım fincan süt ile hazırlanmaktadır. Bütün malzemeleri karıştırıp cildimizde kırışık olan bölgelere uygulamamız yeterlidir.

Haberin Devamı

Kırışıklara karşı hangi bitkisel kürler uygulanabilir

Bitkisel ürünler kırışıklıkları azaltıyor!

Her yaşta kullanabileceğiniz bitkisel ürünler ve yağlar ciddi anlamda kırışıklıkların azalmasını sağlar. Bildiğiniz gibi cildinizin olmazsa olmazları A ve E vitaminleridir. Buğday yağında bulunan E vitamini, soya yağında bulunan A vitamini ve üzüm çekirdeği yağında bulunan hem E vitamini hem de güçlü antioksidan sayesinde cildinize uygulayacağınız bu yağlar sayesinde cildinizin eskisinden daha parlak olduğunu göreceksiniz. Cilt kırışıklarınızı azaltmanız için bu bitkisel ürün ve yağları kullanmadan önce akşamları cildinizin ılık su ile temizlenmesi ve gözeneklerin açılmasını sağlayın. Kırışık olan bölgelerinize masaj yoluyla uygulayın. Bu uygulamalardan sonra cildiniz eskisinden daha parlak ve daha sağlıklı olduğunu göreceksiniz.

BAKMADAN GEÇME!