Kimyasal peeling işleminde sonuç garanti mi?

Güncelleme Tarihi:

Kimyasal peeling işleminde sonuç garanti mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 20:48

Kimyasal peeling, cilt lekeleri, sivilce izi, cilt sorunları tedavisinde etkili sonuçlarından dolayı son dönemlerde sıkça başvurulan tedavi yöntemlerinden biridir.

Haberin Devamı

Kimyasal peeling, izin derinliğine göre hafif, orta ve yüksek aşamalarla kimyasal bir karışımla cilt tabakasına uygulanan ve ciltte hasar meydana getirerek, sağlıklı, yeni bir derinin oluşmasını sağlayan bir yöntemdir.

Kimyasal peeling işleminde sonuç garanti mi

Kimyasal peeling hangi aşamalarla yapılabilir?

Cilt lekesi tedavisi, sivilce izi tedavi yöntemlerinden biri olan yüzeysel kimyasal peeling, şeker kamışı, glikolik, laktik asit ve meyve asitlerle uygulanır. Bu yöntem epidermiste etkilidir ve siyah-beyaz nokta, akne tedavisinde kullanılır. Orta derinlikte peeling, güneş lekeleri, kırışık tedavisinde kullanılır. Glikolik, trikloroasetik asit ile yapılır. İşlem sonrası yüz kırmızıya döner, birkaç günde kahverengileşip deri dökülür. İyileşme süreci 1 haftadır. Derin peelingde ise Bakers, TCA, Fenol, Jessner solüsyonu kullanılır. Akne, kırışıklık, cilt lekesi tedavisinde uygulanır. Cildin iyileşme süreci 3 ayı bulabilir.

Haberin Devamı

Kimyasal peelingin zararları, yan etkileri var mıdır? Ne sıklıkta ve kaç seans yapılmalıdır?

Tedavi için bahar yada kış ayları tercih edilmeli, işlem öncesi saça perma yada boya uygulanmamalıdır. İşlemden sonra güneşten korunmalı,  cilt temiz tutulmalıdır. Derin peeling bir seans yeterlidir. Yüzeysel ve orta derinlikte kimyasal peeling 3-4 seans olabilir.

BAKMADAN GEÇME!