'Kendi vücudumda hapsolmuş gibiyim ötanazi istiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Kendi vücudumda hapsolmuş gibiyim ötanazi istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 12:24

14 yıldır yasal olarak ötanaziye izin verilen Belçika'da tartışmalı bir ötanazi isteği gündemde. 39 yaşındaki Sebastien ismindeki, eşcinsel adam ötanazi ile hayatına son vermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Zor bir çocukluk geçirdiğini söyleyen Sebastien, genç erkek çocuklarından hoşlandığını, annesinin çocukken bunama yaşamaya başladığını, çok yalnız bir çocukluk geçirdiğini ve utangaç olduğunu belirtti.

 

CİNSEL KİMLİĞİNİ KABUL EDEMEDİ

Sebastien, cinsel kimliğini kabul edemediğini ve kendi bedeninde hapsolmuş gibi hissettiğini, her zaman ölümü düşündüğünü ve bunun kalıcı bir acı olduğunu, kendisinden utandığını söylüyor. Genç adam ötanazi talebinin değerlendirilmesi için kurula girecek ve eğer 3 doktor evet derse hayatına son verilebilecek.

17 YIL TERAPİ GÖRDÜ VE ANTİ DEPRESAN KULLANDI

17 yıl boyunca terapi gördüğü ve ilaç kullandığı öğrenilen Sebastien, ölümden başka bir seçeneği kalmadığına inandığını belirtiyor.

Haberin Devamı

3 YIL ÖNCE DE BİR TRANSSEKSÜELE ÖTANAZİ HAKKI TANINMIŞTI

Belçika bundan 3 yıl önce başarısız bir cinsiyet değiştirme operasyonundan sonra hayatına son vermek isteyen 44 yaşındaki transseksüel Nathan Verhelst'in isteğini haklı bulmuş ve ötanazi hakkı tanımıştı. Nancy isminde bir kadın olarak doğan Nathan'ın bu isteği de tartışmalıydı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!