Karpuz diyeti nasıl yapılır? Karpuzun faydaları neler?

Güncelleme Tarihi:

Karpuz diyeti nasıl yapılır Karpuzun faydaları neler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2019 15:09

Yazın en sevilen meyvesi karpuz, market ve pazar raflarında yer aldı, karpuz diyeti de bir kez daha akıllara geldi. Özellikle karpuz-peynir ikilisi, yemek yapmaya vakti olmayanlar, sıcaklardan bunalanlar için enfes bir öğün. Peki, karpuz diyeti nasıl yapılır? Karpuzun faydaları neler?

Haberin Devamı

Düşük kalorisi, yüksek su içeriği ile kilo vermeye yardım eden karpuz, vücudumuz için de pek çok faydayı beraberinde getiriyor. İşte, karpuzun faydaları ve ilk kez karpuz diyeti yapacak olanlar için 2 günlük diyet programı örneği…

Karpuzun faydaları

Doğal bir diüretik (idrar söktürücü) olan karpuz, böbrekleriniz için oldukça faydalıdır. Vücudun zararlı toksinleri boşaltmasına yardımcı olur, karaciğeri temizler, böbrek fonksiyonunu uyarır ve gut hastalığına neden olan ürik asidi üzerinde azaltıcı rol üstlenir.

Karpuzun içeriğinde bol miktarda bulunan laykopen maddesi, kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.

Laykopen maddesi ise antioksidan özelliği sayesinde, serbest radikaller denilen zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller.

Karpuz içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde saçlarımız ve cildimiz için de mükemmel bir besin. Yüksek su oranı ve saçları nemlendiren sebum üretiminde gerekli A vitamini içeriği sayesinde cildi daha canlı ve güzel gösteriyor.

Karpuzda bulunan potasyum ve magnezyum miktarı, tansiyonu düşürüyor. Ayrıca kan damarları ve arterler üzerindeki gerginliği serbest bırakıp, böylece kan akışını uyarıyor.

Haberin Devamı

Karpuz diyeti nasıl yapılır?

Karpuz diyeti sırasında yürüyüş yapmayı ihmal etmemelisiniz. Diyet yaparken egzersiz yapmayı ihmal etmezseniz kilo verme süreciniz kolaylaşır.

Karpuz diyetini 1 haftadan uzun süre yapmamalısınız.

ÖRNEK KARPUZ DİYETİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!