Karma ciltler için ne tür bitkisel maskeler kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

Karma ciltler için ne tür bitkisel maskeler kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 12:19

Karma cilt burun, çene ve alın bölgesi yağlı yanak kısımları kuru olan kişilerin cilt yapısıdır. Maskelerle dengelenmeye çalışılan karma cilt bakımı için aşağıdaki maskeler size yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Karma cilde sahip kişilerin T bölgesi (alın ortasından başlayan, kaşların arasındaki noktadan burna doğru devam eden "t" şeklindeki bölge) ya kuruya dönüktür ya da yağlıya dönüktür. Bu yüzden genellikle elma suyu önerilir.

Karma ciltler için ne tür bitkisel maskeler kullanılır

Elma suyu meyve asidi içerdiğinden dolayı cildin gözeneklerini sıkılaştırır. Bu yüzden mesela maden suyunu buz kabına dökülüp yarım limon sıkıldıktan sonra uygun bir karışım hazırlanır. Bu cildimizin yağlı bölgesini dengeler ve maden suyunun içerisine de mineral vererek dengeler.

 

KARMA CİLTLER İÇİN MASKE TARİFLERİ 

Malzemeler:

 - Maden suyu

Haberin Devamı

 - Yarım limon suyu

 -Yarım greyfurt suyu

 - 1 elma suyu

Hazırlanışı:

Bir spreyli şişenin içerisine maden suyu, yarım limon suyu, yarım greyfurt suyu ve 1 elma suyu koyduktan sonra karıştırıp buzdolabına koyarız.Her gün cildimize püskürttüğümüz zaman cildimizin o karma olan bölgesinin hem sıkışmasını hem de dengede kalmasını sağlar.

Karma ciltler için ne tür bitkisel maskeler kullanılır

 

Malzemeler:

 - 1 adet elma

 - 2 tatlı kaşığı nemlendirici krem

Hazırlanışı:

Elmanın içi alınır ve ezilir. İçine nemlendirici krem ilave edilir. Karıştırdıktan sonra cilde uygulanır. 20 dakika sonra yıkanır. Karma ciltleri dengeleyici bir maskedir.

 

Malzemeler:

 - 1 tatlı kaşığı bira mayası

 - 1 tatlı kaşığı ılık süt

Hazırlanışı:

Sütü ılık hale getirdikten sonra içine bira mayasını karıştırarak eritin. Karışımı bir müddet bekletip mayalanmasını sağlayın. Daha sonra cildinize sürün ve 20 dakika bekletin. Cildinizin nem oranını düzenleyen maske aynı zamanda yağlı bölgeleri dengeye sokar.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!