Kalbe iyi gelen bitkiler nelerdir? Kalbe iyi gelen bitki çayları ve tarileri

Güncelleme Tarihi:

Kalbe iyi gelen bitkiler nelerdir Kalbe iyi gelen bitki çayları ve tarileri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 22:15

Bazı ilaçlar kardiyovasküler sağlığın korunmasına yardımcı olabilir. Ancak pek çok bitki kalp sağlığınızı doğrudan etkiler. Kalbimizin düzgün çalışmasına, sağlıklı ve zinde bir yaşam sürmemize yardımcı olur. Peki, Kalbe iyi gelen bitkiler nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Brahmi, Tulsi ve Ashwagandha, uzmanlar tarafından kalp sağlığını korumak için savunulan ek bitkilerden bazılarıdır.

 Kalbe İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

 Kalp, insan vücudu için çok önemlidir. Oksijen ve besinleri vücudun farklı bölgelerine taşıyan kanı pompalar. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için kalbin verimli çalışması gereklidir. Diyet, bitkisel ilaçlar, egzersiz, meditasyon, nefes alma, fizik tedavi ve diğer yöntemlerin dengeli bir karışımı, iyi bir kardiyovasküler sağlığın korunmasına yardımcı olabilir.

 Diyet değişiklikleri sağlık ve zindelik için çok önemlidir. Günümüzde sağlık uzmanları, minimum kimyasal tüketimini sağlamak için diyetimize organik gıda maddelerinin dahil edilmesinin önemini vurgulamaktadır. Organik gıda maddeleri sadece kimyasal içermez. Çeşitli sağlık yararları sağlayabilirler. Pek çok kişi tıbbi özelliklere sahip çeşitli gıda maddeleri ve bitkileri kullanmaktadır. Kalp sağlığını artırabilecek bazı önemli otlar arjuna, amalaki, moringa, keten tohumu, alıç, ginkgo biloba ve zerdeçaldır.

 Arjuna

Haberin Devamı

 Arjuna, kardiyovasküler sağlığı yönetmeye yardımcı olan harika bir bitkidir. Arjuna kabuğu tozu, kardiyo-koruyucu özelliği nedeniyle kalbi korur. Kalp toniği görevi görür. Kalp kaslarını güçlendirerek kalbin düzgün çalışmasını sağlar. Ayrıca yüksek tansiyon seviyelerini düşürmeye yardımcı olan bir anti-hipertansif özelliği vardır. Bitkinin kabuk tozu sıcak suyla karıştırılarak içilmektedir.

 Amalaki

 Amalaki, antioksidanlar, ateş düşürücü, analjezik ve mide koruyucu etkilere sahiptir. Ayurvedik literatür, amalaki'nin karaciğer ve kalp hastalıkları, mide ülseri, diyabet ve diğer çeşitli rahatsızlıklarda faydalı bir rolü olduğundan bahseder. Ayrıca, bağışıklık sisteminin tehditlere tepkisini değiştirebilen bağışıklık düzenleyici özelliklere de sahiptir. Amalaki kan kolesterol seviyelerini düşürür ve böylece kalbi tıkanmaya karşı korur.

 Moringa

 Moringa, kolesterol düşürücü özelliklere sahip başka bir kalp dostu bitkidir. Davul ağacı olarak da bilinen Moringa farklı bir isme sahip olsa da ülkemizde yetişen bir ağaç-bitki türüdür. Moringa'nın yaprak özleri, önemli bir antioksidan aktivite sergiler ve çeşitli güvenlik çalışmaları, yüksek derecede güvenliğe sahip olduklarını gösterir. Moringa'nın yaprakları, kalp sağlığını korumada çalışan doku koruyucu özelliklere sahiptir. Bitkinin yaprakları kaynatılıp süzülerek çay haline getirilmektedir.

 Keten tohumu

Haberin Devamı

 Keten tohumu, lipid kontrolünde (düşük yoğunluklu lipoprotein veya LDL'yi azaltma) destekleri nedeniyle popüler olsa da, birkaç bilimsel araştırma raporu, keten tohumu ve keten tohumu yağında bulunan alfa-linolenik asidin kalp hastalığı olan insanlara fayda sağlayabileceğini göstermektedir. Keten tohumu, çoğu durumda kalp hastalığına yol açan kan basıncını düşürmede bir etkiye sahiptir. Direkt olarak ya da kaynamış suyun içerisinde bekletilerek çay halinde tüketilebilir.

 Zerdeçal

 Zerdeçal, anti-inflamatuar özelliklere sahip kurkumin bileşiğini içerir. Zerdeçalın anti-inflamatuar özellikleri, onu kalp-sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası yapar. Son zamanlarda yapılan bazı araştırmalar, zerdeçalın aktif bileşiği olan kurkuminin, kalp yetmezliği olan hastalarda egzersiz intoleransını onarabileceğini göstermektedir. Bulgular, kurkumin tedavisinin kas fonksiyonunu ve egzersiz kapasitesini iyileştirdiğini göstermiştir.

 Alıç

Haberin Devamı

 Birçok bitki uzmanı, alıçın gezegendeki en iyi kalp toniklerinden biri olduğunu düşünür. Dahası, aritmi ve kalp büyümesi de dahil olmak üzere her türlü kalp rahatsızlığı için faydalıdır. Alıçın kalp rahatsızlıklarını tersine çevirdiği gösterilmemiş olsa da, bozulmuş kalp kasını artıracak ve güçlendirecektir. Sağlıklı bir kalbiniz varsa ve bu şekilde kalmasını istiyorsanız, alıç arter duvarlarında kolesterol birikimini azaltarak ve kan basıncını düşürerek fayda sağlayabilir.

 Ginkgo Biloba

 Çoğu kişi bu bitkinin beyin fonksiyonlarını iyileştirme yeteneğini zaten duymuştur. Bunun nedeni, gerektiğinde arterleri, kılcal damarları ve damarları genişleterek (büyüterek) dolaşım üzerinde harika bir şekilde çalışmasıdır. Ayrıca kanın pıhtılaşmasını engeller ve serbest radikallerin damar duvarlarına zarar vermesini engeller.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!