Kadınlarda orta yaş krizi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlarda orta yaş krizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 00:27

Artık ömür çok uzadı ve 19. yüzyıl’da kullanılan kavramlar da değişti; yaşlanmak yerine, yaş almak söylemini kullanmayı tercih eder olduk. Orta yaş da 40 ile 55 yaşa kadar çıktı.

Haberin Devamı

Psikiyatrist Prof. Dr. M. Kerem Doksat, kadınların orta yaş problemleri hakkında bilgi verdi.  

Orta yaş dönemi, özellikle kadınlarda erkeklere nazaran daha sıkıntılı yaşanabiliyor. Fakat, bu süreci kolaylıkla atlatabilmenin de yolları mevcut. Estetik ve plastik cerrahi harikalar yaratmakta ve sağlığına dikkat eden kadınlar menopoza da çok daha geç girmekte. Çocuk doğurabilme yaşı 40-45’e kadar uzadı (genellikle tüp bebek yöntemi tercih ediliyor).

 

Kadınlarda orta yaş krizi

 

TEDAVİ YÖNTEMLERİ GÜNÜMÜZDE FAZLASIYLA GELİŞTİ

Hormon Yerine Koyma Terapileri ile meme ve vajinal bölge kanserleri eskisine göre çok azaldı. Her türlü hastalığın tedavisinde pek çok olumlu gelişme kaydedildi.

 

Haberin Devamı

Kadınlarda orta yaş krizi

 

Düzenli spor yapmak, meditasyon, sağlıklı hayat için hormonsuz ve doğal ürünleri tercih etmek ise hayat kalitesini arttırdı.

 

Kadınlarda orta yaş krizi

 

DEPRESYON TEDAVİLERİNDEKİ BAŞARI ORANI YÜKSEK!

Yaşlılığa Geçiş Döneminde görülen ve eskiden Envolüsyonel Melankoli denen depresyon hastalığının tedavisinde önemli yenilikler var. Vakaların %85 ila 90’ı başarıyla tedavi ediliyor.

 

Kadınlarda orta yaş krizi

 

Haberin Devamı

Migren ve cilt sorunları gibi ruhsal kaynaklı bedensel hastalıklar menopozla birlikte tamamen düzelebiliyor veya eskisine göre çok daha kolay tedavi ediliyor.

 

Kadınlarda orta yaş krizi

 

YAŞLANMAK ARTIK KADINLARIN KABUSU DEĞİL!

Bunama hastalığına daha sık rastlar olduk; bunun en sık rastlanan tipi olan Alzheimer hastalarında artış gözlemleniyor. Bunamayı durduramasak da, epey yavaşlatabilecek ilaçlarımız var. Biyoteknoloji o kadar ilerledi ki, protezler ve hücre tedavisi sayesinde çok ciddi ilerlemeler kaydedildi. Bu yaşlarda sıklıkla rastlanan kırıklar, romatizmal hastalıklar ve ağrıda tedavide çok iyi adımlar atıldı.

 

Haberin Devamı

Kadınlarda orta yaş krizi

 

Kısacası yaş almak da, menopoz da bir kâbus olmaktan çıktı.

Dolayısıyla bu krizi pek çok kadın çok daha kolay atlatabilmekte artık; en büyük sorun ise emeklilik sonrası boşluğu. Bu dönemlerde de depresyon artıyor ama psikolojik tedavilerle bunun da üstesinden gelmek mümkün. İlaçlar, hipnoz, psikoterapi bu yaşlarda çok etkili oluyor.

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!