Cilt lekelerini temizlemede etkili bir yöntem, IPL

Güncelleme Tarihi:

Cilt lekelerini temizlemede etkili bir yöntem, IPL
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 10:57

Cilt lekelerinin tedavisinde kullanılan IPL yönteminin etkisi ve güvenilirliği oldukça merak konusu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Cilt lekeleri denilince akla ilk gelen güneş lekeleri olsa da aslında birçok farklı cilt lekesi ile karşılaşmak mümkündür. Bu lekeler arasına doğum lekeleri de girmektedir. Bu lekeler çoğunlukla ciltte rahatsızlık vermemekle birlikte bireyi psikolojik olarak olumsuz etkilemekte ve dış görünüşü konusunda özgüven kaybına yol açmaktadır.

Cilt Lekeleri Nasıl Oluşur?

Cilt lekeleri farklı yollarla oluşabilmektedir. Güneş vb. faktörlerin etkisi ile sonradan oluşabileceği gibi, doğum sırasında da oluşabilmektedir. Özellikle ilk önce yüz bölgesindeki lekeler akla gelse de vücudun farklı bölgelerinde farklı lekeler oluşabilmektedir.

Cilt lekelerini temizlemede etkili bir yöntem, IPL

Haberin Devamı

IPL Yöntemi Nedir? Nasıl Kullanılır?

IPL (Intense Pulse Light), yani Yoğun Atımlı Işık Tedavisi, teknolojinin kozmetik dermatolojiye kazandırmış olduğu en büyük yeniliklerden birisidir. Temel çalışma mantığı, bilgisayar kontrolü ile ışık tedavisi uygulamaktır. Tedavi süreci, hastanın şikâyetine göre değişen farklı ışık dalga boylarının gönderilmesi mantığıyla devam etmektedir. Hastanın cildine hastanın şikâyetine göre uygulama metodu belirlenerek uygulanır.

Cilt lekelerini temizlemede etkili bir yöntem, IPL

IPL leke tedavisi için de kullanılmaktadır. Cilt lekelerinin temizlenmesinde etkili bir yöntem olarak bilinmektedir. IPL yöntemi ile cilt lekeleri, çiller, kahverengi lekeler, doğum lekeleri, güneş lekeleri, yaşlılık ve hamilelik lekeleri temizlenmektedir. Leke tedavisi, lekenin türüne ve miktarına göre 2-6 seans ile temizlenmektedir. Leke temizleme işlemi sonunda lekelerin üzerinde koyulaşma ile başlayan kabuklaşma görülür. Bu kabuk 5 gün içerisinde atılır ve leke tamamen kaybolmuş olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!