İnanması güç ama kalbi atıyor

Güncelleme Tarihi:

İnanması güç ama kalbi atıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 13:27

Antalya'da 8 Ağustos 2011’de 7 saat süren operasyonda dünyanın ilk rahim nakli yapılan 23 yaşındaki Derya Sert’in 6 haftalık hamileliğinde embriyonun (bebeğin) kalp atışlarının izlenmekte olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan Derya Sert’e yapılan embriyo transferinde sağlanan başarının ardından gelişmelerin sağlıklı bir şekilde ilerlediği kaydedildi. Daha önce birçok ülke doktorlarının canlı vericiden denediği fakat başarılı olamadığı rahim naklini kadavradan alarak gerçekleştiren ve dünya tıp literatürüne giren ekip, geçen 31 Mart’ta embriyo transferi işlemini başlatmış, 12 Nisan’da da Sert’in hamile olduğu kamuoyuna açıklamıştı.

 
İŞTE DÜNYANIN MERAKLA BEKLEDİĞİ GÖRÜNTÜLER / WEB TV

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR AŞAMA



Bugün Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:



"Dünyanın ilk rahim nakli yapılan hastası Derya Sert’in önceki açıklamamızda erken gebelik bulgularının olumlu olduğu belirtilmişti. Bugün itibariyle Derya Sert’in 6 haftalık gebeliği mevcuttur ve embriyonun (bebek) kalp atışları izlenmektedir. Dünyada ilk kez gerçekleşen bu gebelik için çok önemli bir aşama olduğunu mutlulukla belirtmek isteriz. Bilgilendirmelerimiz devam edecektir."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!