İlkbaharda tüketilmesi gereken meyveler

Güncelleme Tarihi:

İlkbaharda tüketilmesi gereken meyveler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 10:28

Kışın yorgunluğunu atmak ve daha iyi hissetmek için ilkbaharda tüketilmesi gereken meyveler nelerdir?

Haberin Devamı

Ilık ve güneşli günleriyle ilkbahar doğayı canlandırır ve yeniler. Yorgun günleri geride bırakmak ve kendinizi enerjik ayların rahatlığına bırakmak için güneş ışınlarından ve güzel havadan olduğu kadar ilkbahar meyvelerinden de yararlanabilirsiniz. İlkbahar gelince manav reyonlarında bizi karşılayan ve birçoğu yazın da tüketilmeye devam eden meyveler ile doğal bir detoks yapabilir, kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.

 

İlkbaharda tüketilmesi gereken meyveler

 

MİS KOKULU ÇİLEK ETKİSİ

Pazarlarda ve manavlarda kokusu buram buram yayılan çilek içeriğindeki A ve C vitaminleri sayesinde kemiklere ve kaslara iyi gelir. E vitamini içeriğiyle cildinizi güzelleştirir. Ancak çilek doğrudan topraktan toplanan ve bol kumlu bir meyve olduğu için çok iyi yıkanmalıdır.

 

Haberin Devamı

SU İHTİYACINIZI KİRAZ İLE KARŞILAYIN

Yüksek miktarda kalsiyum içerdiği için diş ve kemikleri güçlendiren, yaza daha güçlü girmenizi sağlayacak kiraz ihtiyaç duyduğunuz suyu da almanızı sağlar. Tıpkı çilek gibi C vitamini içeren kirazın meyvesi kadar sapları da yararlıdır. Ödem atıp yaza sıkı bir vücut ile girmek isterseniz meyvenin saplarını kaynatıp çay olarak tüketebilirsiniz. 

 

İlkbaharda tüketilmesi gereken meyveler

 

ANTİOKSİDAN OLARAK BÖĞÜRTLEN

Böğürtlen içeriğinde bulunan maddeler sayesinde güçlü bir antioksidan olarak bilinir. Kırmızı meyvelerin pek çoğu gibi yorgunluğa iyi gelir ve enerji verir. Diyabet rahatsızlığı bulunan kişiler böğürtlen tüketerek kan şekerini dengeleyebilir ve sıcak günlerde daha iyi hissedebilir.

 

Haberin Devamı

HEM DALINDA HEM TABAKTA GÜZEL: DUT

Baharın gelmesiyle yol kenarlarında ya da bahçelerde kendini gösteren ve lezzetiyle de çok sevilen dut, içeriğindeki lif ile öne çıkar. Bu nedenle ödem ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Kalsiyum ve C vitamini deposu dut kış aylarının yorgunluğunu atıp enerji toplamanız için oldukça ideal bir meyvedir.

 

YEŞİL ERİK İLE DAHA GÜÇLÜ VÜCUTLAR

Özellikle tuz ile birlikte severek tüketilen yeşil bir diğer adıyla can erik, pek çok kişiye göre baharın en güzel müjdelerinden biridir. Kabızlığa iyi gelen ve bağırsak çalıştırıcı özelliğiyle bilinen yeşil erik A ve C vitaminleri sayesinde vücudunuza direnç katar. Bahar yorgunluğunu üzerinden atmanızı sağlar.

 

Haberin Devamı

İlkbaharda tüketilmesi gereken meyveler

 

HER DERDE DEVA AVOKADO

Özellikle ödem atıcı, bağırsak çalıştırıcı yönüyle öne çıkan, sağlıklı yağı ve lifli yapısıyla diyet yapan kişilerin sıkça tükettiği avokadonun faydaları saymakla bitmez. Yaz aylarına sıkı bir vücutla girmek isteyen, yüksek tansiyon rahatsızlığından şikayet eden, vücut direncini artırmak isteyen ve magnezyum almak isteyen kişilerce tüketilmeye özen gösterilmelidir. 

 

nasilkolay.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!