İfadenizi danışın

Güncelleme Tarihi:

İfadenizi danışın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 12:09

Kaşlar ifadenin mimarıdır. Kaş dizayn edilirken doğru ifadeyi yakalamak için yüz şekilleri ve kaştaki kıl potansiyeli baz alınmalıdır. Kalıcı Makyaj Uzmanı Demet Tecir, kaş dizaynında dikkat edilecek bazı püf noktalarını anlattı.

Haberin Devamı

DOĞRU DİZAYN EDİLMİŞ KAŞLAR GENÇ BİR GÖRÜNÜM SAĞLIYOR

Kişilerin günlük yaşamlarında kendilerini doğru ifade etmeleri için en önemli hususlardan biri kaştır. İnsan ilişkilerinde hem karşınızdaki kişilere olumlu etkiler yaratabilmek hem de doğru ifadeye sahip olabilmek için doğru dizayn edilmiş kaşlar oldukça önemlidir.

Her insanın yüz yapısı farklıdır. Bu nedenle her kaş herkese yakışacak diye bir şey yoktur, bu yüzden kişinin yüz şekline uygun kaşın tasarlanması önemlidir. Doğala yakın tasarlanan kaşlar kişiye taze, canlı, genç ve dinamik bir görüntü verir. Genellikle yapılan hataların başında uzman olmayan kişilerden hizmet almak geliyor. Abartılı yapılan kaşlar kişinin ifadesini bozmaktadır. Uzun bir yüzde kavisli kaş kişiye daha sinirli bir ifade verirken yuvarlak yüzde düz bir kaş daha basık bir ifade verir.

Haberin Devamı

Uzman tarafından yapılan yüze en uygun kaşı bulmak çok önemlidir. Kaşınızda boşluklar varsa bunu doğru ürünlerle doldurabilirsiniz. Seyrek kaşları ise kaş farıyla doldurabilirsiniz. Kaş kalemleri kuru olduğunda kaşları yorup hasar verebilir. Yağlı olduğu zaman da kaşların dökülmesine ve seyrelmesine neden olabilir.

İfadenizi danışın

KAŞ ALINMAZ, TASARLANIR!

Kaşlar her zaman uygun ışık altında ve doğru yönde cımbızla alınmalıdır. İp ya da ağda kullanılmamalıdır. Mimik yapmadan kaş alınması doğru değildir. Doğru şekli verebilmek için kişinin üzüldüğünde, sevindiğinde ve şaşırdığında kaşların nasıl göründüğü önemlidir. Bu gibi detaylar göz önüne alınarak kaşa şekil verilmelidir. Sadece uzman kişi tarafından belirlenen durumlarda cansız tüyleri daha yoğunlaştırmak için ustura kullanılmalıdır.

Kaşlarda kıl oranı yetersizse kalıcı kaş dizaynı uygulanır. Kalıcı kaş dizaynı tekniklerinden olan kaş kontür uygulaması günümüzde en popüler olan uygulamalardan biridir. Kaş kontür tekniği ile kaşa kıl efekti verilir. Bu uygulamaya başlanmadan önce kişinin yüz ve göz şekline göre ölçümleri alınır. Ölçümler altın orana bağlı kalınarak özel tasarlanmış cetvellerle yapılmalıdır. Yapılan ölçümler sonucunda oluşturulan kaş şekline anestezik krem uygulanıp işleme alınır. İşlem sonrasında herhangi bir komplikasyon oluşmaması adına bir hafta boyunca uzman kişi tarafından verilen onarıcı kremler kullanılmalıdır.

Haberin Devamı

İfadenizi danışın

arpanetmedya.com'a katkıları için teşekkürler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!