İdeal burun estetiğinin sırrı

Güncelleme Tarihi:

İdeal burun estetiğinin sırrı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 13:41

En fazla çekinerek yaklaşılan ameliyatlar, Türkiye'de çok sık yapılmasına rağmen burun ameliyatları. Sağlık sorunu olanlar bile yanlış estetik uygulamalarını görünce ameliyata çekinerek yaklaşıyor.

Haberin Devamı

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, ideal burun ameliyatının nasıl olması gerektiğini anlattı.

HER HASTAYA UYAN BURUN FARKLI

Her plastik cerrahın amacı, hastada hem doğal, hem de güzel görünen bir burun yaratmak. Gerçekten iyi yapılmış bir burnun ameliyatlı olduğunu anlaşılmaması ve güzel bulunması gerekir. Buruna güzel bir şekil verilmiş olsa bile, yüzün geri kalan hatlarıyla uyumlu olmayınca doğallığını kaybeder ve ameliyatlı olduğu anlaşılır. Geniş yüzlerde burnun fazla inceltilmesi, uzun yüzlülerde fazla kısaltılması yüz oranlarını bozarak gözü rahatsız eder.

İdeal burun estetiğinin sırrı

 

Haberin Devamı

YÜZÜN FOTORAFLARI ÇEKİLMELİ

Bu hatalara düşmemek için yüzün fotorafları çekilip analiz edilmeli. Yeni yapılacak burnun tasarlanmasında cerrahın teknik kapasitesi kadar estetik algısıda öne çıkar. Tasarım sırasında hastanın karakteri, yaşı, sosyal konumu ve etnik özelliklerinin de dikkate edilmeli. Burnun yapılması için, cinsiyet özellikleri göz önüne alınmalı. Ameliyat için doktor ve hasta birbirini iyi anlamış olması da gerekiyor.

İdeal burun estetiğinin sırrı

 

AMELÄ°YAT SONRASINDA SOLUNUM

Estetik burun ameliyatı sırasında hastaların solunumu gözeltilmeli.Modern burun ameliyatlarında solunum fonksiyonuna estetik görüm kadar önem verilir.  Estetik uğruna solunumun feda edilmemesi, ameliyat sırasında hastanın var olan solunum sorunlarının da mutlaka çözülmesi, ameliyattan sonra hastanın rahat nefes alabilmesi ve ses tınısının bozulmaması gerekir.

İdeal burun estetiğinin sırrı

 

Haberin Devamı

CERRAHIN ALGISI, BECERİSİ VE DENEYİMİ ÖNEMLİ

Burun cerrahi, plastik cerrahinin en hızlı geliÅŸen ve üzerinde en çok çalışan dallarından birisi.ÂBurun ameliyatı yapan plastik cerrahın medikal yayınları ve kongreleri düzenli takip etmesi önemli. Ä°deal bir cerrahın cerrahi tekniÄŸi düzgün uygulayabilecek el becerisi ve deneyime, komplikasyonlarla baÅŸ edebilecek bilgi ve tecrübeye sahip olması gerekir. En sık yapılan hatalarda burnun fazla kısaltılması, fazla oyulması, sırtının geniÅŸ kalması ya da aşırı daraltılması, ucunun fazla sivrileÅŸtirilmesi, burun çökmeleri, düzensizlikler, asimetriler ve solunum güçlükleri olarak öne çıkıyor. Teknik açıdan baÅŸarılı bir burun her zaman estetik görünmemesinde cerrahın algısı ile ilgili.

Haberin Devamı

İdeal burun estetiğinin sırrı

 

DOKTORUNUZU DOĞRU SEÇİN

Bir plastik cerrah en doğru önceki ameliyatlarına bakılarak değerlendirilir. Doktor seçiminizde karşılıklı güven çok önemli. Seçiminizde ekonomik faktörler çok önemli olsa bile kötü yapılan bir ameliyat daha pahalıya mal olabilir. Bu yüzden ayırılan bütçe kişinin kendine verdiği değerle orantılı olmalı.

İdeal burun estetiğinin sırrı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!