Elmanın sağlığa faydaları

Güncelleme Tarihi:

Elmanın sağlığa faydaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 11:19

Elma kilo verme ve kilo korumada oldukça etkili bir meyvedir. Elma-sağlık ilişkisi hakkında pek çok şey söylenebilir. Kısacası elma doğal bir ilaçtır. Günde 1 kez elma tüketmenin sağlığımıza sayısız faydası mevcut.

Haberin Devamı

Elmanın sağlıkla ilişkilendirilebilecek birçok özelliği bulunur. En önemli özelliği besleyici ama düşük kalorili olmasıdır. Aynı zamanda elma kuversetin isimli antioksidan bakımından çok zengin bir besindir. Özellikle kabuğunun neredeyse tamamı antioksidanlarla doludur. Bu yüzden mümkünse elma kabuklu tüketilmelidir. Ayrıca elma posa bakımından da zengin olması bir avantajdır. İçerdiği vitamin ve mineraller bakımından mükemmel besindir.

Elmanın sağlığa faydaları

Bunların dışında elma hakkında yapılan birçok araştırmada elmanın felci önlediği ortaya çıkmıştır. Ayrıca düzenli elma tüketen kişilerde serbest radikal hasarlardan ve Alzheimer hastalığından koruduğunu göstermiştir.

Haberin Devamı

Farklı merkezlerde yapılan birçok araştırma, elmada ki pektin isimli maddenin kolestrolu azalttığını ve bu azalmanın her gün düzenli elma yenmesi durumunda yüzde 10’un üzerine çıkabildiğini kanıtlamıştır.Düzenli elma yemek kalın bağırsak, meme, karaciğer ve akciğer kanserlerinden korumaya yardımcı  oluyor. Bol miktarda boron içermesi de kemik koruyucu gücünü arttırıyor.

Elmanın sağlığa faydaları

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!