Güncelleme Tarihi:
Elmanın sağlıkla ilişkilendirilebilecek birçok özelliği bulunur. En önemli özelliği besleyici ama düşük kalorili olmasıdır. Aynı zamanda elma kuversetin isimli antioksidan bakımından çok zengin bir besindir. Özellikle kabuğunun neredeyse tamamı antioksidanlarla doludur. Bu yüzden mümkünse elma kabuklu tüketilmelidir. Ayrıca elma posa bakımından da zengin olması bir avantajdır. İçerdiği vitamin ve mineraller bakımından mükemmel besindir.
Bunların dışında elma hakkında yapılan birçok araştırmada elmanın felci önlediği ortaya çıkmıştır. Ayrıca düzenli elma tüketen kişilerde serbest radikal hasarlardan ve Alzheimer hastalığından koruduğunu göstermiştir.
Farklı merkezlerde yapılan birçok araştırma, elmada ki pektin isimli maddenin kolestrolu azalttığını ve bu azalmanın her gün düzenli elma yenmesi durumunda yüzde 10’un üzerine çıkabildiğini kanıtlamıştır.Düzenli elma yemek kalın bağırsak, meme, karaciğer ve akciğer kanserlerinden korumaya yardımcı oluyor. Bol miktarda boron içermesi de kemik koruyucu gücünü arttırıyor.