Hemen şimdi yogaya başlamanız için 7 sebep

Güncelleme Tarihi:

Hemen şimdi yogaya başlamanız için 7 sebep
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 14:48

Hem zihinsel hem de bedensel güçlenmeyi vadeden yoga aynı zamanda yaşam kalitesini de üst seviyeye çıkarıyor.

Haberin Devamı

Hayatınızı olumlu bir şekilde değiştirmek istiyorsanız yoga bunun için doğru bir yol olacaktır. Hem zihinsel hem de bedenen mükemmel etkiler yaratan yoga, yaşam kalitenizi daha üst seviyeye çıkarır. Başladığınız andan itibaren olumlu etkileri hissetmeye ve fark etmeye başlayacaksınız. İşte hemen şimdi yogaya başlamanız için sebepler:

1. Daha iyi bir nefes

Doğru nefes hayatınızdaki birçok kilit noktayı açar. Yoga, insana daha yavaş ve daha derin nefes almayı öğretir. Bu nefes sayesinde akciğer fonksiyonlarınız daha iyi bir şekilde çalışır. Vücudun ve organların ihtiyaç duyduğu oksijen alımını daha da arttırır. Daha dinç ve daha rahatlamış hissetmenize yardımcı olur.

Hemen şimdi yogaya başlamanız için 7 sebep

Haberin Devamı

2. Daha az stres

Stresten kurtulmak sağlıklı bir hayat için en güzel adımdır. Yoga, stresin vücut üzerindeki fiziksel etkilerini azaltır. Hem zihni hem de vücudu gevşeten yoga, kortizol hormonunun seviyesini düşürür. Kan basıncını ve kalp atış hızını düşürür. Yorgunluk, astım, depresyon ve uykusuzluk gibi birçok şeye iyi gelir.

3. Esneklik

Yoga, vücuda esneklik kazandırmak için mükemmel bir tercihtir. İlk başlarda yapmakta zorlanacağınız hareketleri daha sonra kolaylıkla yapabilirsiniz. Çünkü yoga zamanla bağlar, tendonlar ve kasların uzamasını sağlayarak vücuda esneklik kazandırır. Vücut duruşunuz da daha dik ve daha iyi görünecektir. Böylece kendinize olan özgüveninizin artmasına da yardımcı olur.

Hemen şimdi yogaya başlamanız için 7 sebep

4. Kilo kontrolü

Yoga, kilonuzu kontrol etmeye yardımcı olur. Hem stresi hem de kortizol hormonun seviyesini düşürür. Hareketliliğinizi arttırır. Sağlıklı ve düzenli hayat stiline sahip olmanızı sağlar.

5. Dayanıklılık

Yoga, baştan ayağa kadar her kası çalıştırır. Yoga hareketleri gücü ve dayanıklılığı arttırır. Kas gerginliklerinin azalmasına da yardımcı olur. Diğer yapmak istediğiniz sporlarda bunun faydasını hemen göreceksiniz.

Haberin Devamı

Hemen şimdi yogaya başlamanız için 7 sebep

6. İç huzur

Yoga yaparken aynı zamanda meditasyon yaparsınız. Hayatınızdaki kötü düşüncelerden uzaklaşmanızı sağlayarak iç huzura ulaşmanızı ve korumanıza yardımcı olur. Manevi olarak sizin daha güçlü ve daha pozitif olmanızı sağlar.

7. Ağrıları azaltır

Yoga vücudunuzda oluşan ağrıları azaltır. Özellikle sırt ve boyun ağrıları yaşayan kişiler yoga sayesinde ağrılardan uzaklaşır.

BAKMADAN GEÇME!