Hastalar mağdur oldu

Güncelleme Tarihi:

Hastalar mağdur oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 00:00

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, "Lösemi hastalarının 'Lanvis' isimli ilaca ulaşmadığı" iddiaları konusunda, ilacın fiyatının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından henüz revize edilmediğini belirterek, "İki kurum arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ulaşılamayan ilaç, Türk Eczacıları Birliği İthal İlaç Birimi tarafından temin edilmekle birlikte stoklarımızda da bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kızılay, "Lösemi hastası 10 yaşındaki Fahrican Okutucu'nun 3 aydır ilacına ulaşamadığı" haberiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

İLACIN FİYATI BELİRLENEMEDİ, HASTALAR MAĞDUR OLDU


İlacın piyasada bulunmayışının, iddia edildiği gibi "döviz kurunun artması"ndan kaynaklanmadığını, "SGK'nın ilacı geri ödeme listesinden çıkardığı" bilgisinin de tamamen yanlış olduğunu bildiren Kızılay, "Tarafımızdan yapılan başvuru doğrultusunda ilacın fiyatı SGK tarafından henüz revize edilmemiştir. Bu doğrultuda, Sosyal Güvenlik Kurumunun aylardır ilaç bekleyen hastaların seslerine kulak vererek, ilgili Komisyon kararını ivedilikle alması gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.


"HASTALAR TEB'E BAŞVURABİLİR"


Hastaların "Lanvis" için TEB'e başvurabileceğini kaydeden Kızılay, şöyle devam etti:

Haberin Devamı


"İki kurum arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ulaşılamayan ilaç, Türk Eczacıları Birliği İthal İlaç Birimi tarafından temin edilmekle birlikte stoklarımızda da bulunmaktadır. Ancak ne yazık ki hem hastanın reçetesindeki bürokratik eksiklikler hem de Sosyal Güvenlik Kurumunun henüz artan fiyatı kabul etmemesinden dolayı, hastalarımız kendi ceplerinden ödeyerek ilaçlarına ulaşabilecektir. Konuyla ilgili SGK ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, hastalarımızı sevindirecek bir kararın çıkmasını ümit ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!