Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor?

Güncelleme Tarihi:

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 12:27

Dünyanın her ülkesinin kendine özgü değişik yemek alışkanlıkları ve damak tatları var. Bu alışkanlıkların bazıları ise herkese o kadar da çekici gelmeyebiliyor.

Haberin Devamı

 

Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor ve her ülke güne farklı kahvaltı sofralarıyla uyanıyor. Geleneksel Türk mutfağında ayrı bir yeri bulunan kahvaltının vazgeçilmez lezzetleri arasında demli çay ilk sırayı alırken ikinci sırada sucuklu yumurta bulunuyor.

Diğer ülkelerindeki kahvaltılarda ise, Türk mutfağındaki zenginlik bulunmasa da balık ürünleri vazgeçilmez lezzetler arasında. İşte bu ülkelerden bazı örnekler...

İNGİLTERE

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor

İngilizler için en önemli öğün kahvaltıdır. Bir İngiliz , akşam yemeğinden vazgeçebilir ama kahvaltısından asla.  Zaten brunch kültürü de İngilizlerden geliyor. İngilizlerin geleneksel kahvaltılarının içinde yok yok.  Tereyağlı yumurta, kızartılmış mantar, domuz pastırması,  domuz sosisi, kızartılmış domates, kızarılmış fasulye ve kızartılmış ekmekler. Yani İngilizler kızartılmış şeyleri çok severler. Bu kahvaltının yanında da sütlü çay ya da kremalı çay içerler. Ayrıca portakal marmelatı da oldukça sevilen birşeydir. Bu oldukça besleyici kahvaltılarının yanında bir de mısır gevreği yemeği severler.

AMERİKA

Haberin Devamı

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor

Amerikalılar da aynı İngilizler gibi kızartılmış yiyecekleri çok severler. Geleneksel bir kahvaltı olarak kabul görmese de bir Amerikan ailesinin kahvaltı masanında bulunan yiyecekler: Domuz pastırması( Bacon), kızarmış yumurta, kızarmış domuz sosisi, waffle, pancakes ve mısır gevreği yanında da filtre kahvedir.

ALMANYA

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor

Almanlar da bizler gibi peynire çok düşkünler. Almanların geleneksel kahvaltı sofralarında Alman tilsit peyniri, yoğun kremalı inek peyniri, ekmek, domuz eti, patates, kaz ciğer, yumurta ve dünyaca ünlü Yulaflı, tahıllı Alman ekmeği bulunuyor. Almanya’nın Bavyera bölgesindeki  bu kahvaltılarında ise sofrada çoğu kez  şarap eksik olmuyor.

FRANSA

Haberin Devamı

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor

Aslında Fransızların da peynire ne kadar düşkün olduğunu ve Fransız peynirlerinin ününü bilmeyen yok ama Fransızlar peyniri asla kahvaltılarında tüketmiyorlar. Peynir onlar için öğlen veya akşam şaraplarının yanında yiyecekleri bir aperatiften öteye geçmiyor. Fransızların günlük  kahvaltısı oldukça basit. Tereyağlı veya reçelli kruvasan yanında da sıcak çikolata. Ancak pazar kahvaltılarına daha çok önem veriyor ve bu kahvaltılarının yanında krep ve tarçınlı tostu da sofralarına ekliyorlar. Krep deyince de aklınıza peynirli ya da tuzlu bir krep gelmesin Fransızlar krepi reçelli ya da nutellalı tercih ediyor.

ÇİN

Haberin Devamı

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor

Uzakdoğularda kahvaltı diye bir şey yok. Yani bizim anladığımız kahvaltı onlar için sadece ilk öğün anlamına geliyor. Öğlen ya da akşam yedikleri yemeklerden hiçbir farkı yok. En çok tükettikleri şey buharda pişmiş pilav. Bunun yanında sofralarında et, tavuk, noodle(çin eriştesi), balık ve kızarmış çin mantısı bulunuyor.

RUSYA

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor

Ruslar için kahvaltı havyar demek. Ruslar güne başlarken bol kalorili balık yiyorlar. Bunlardan en popülerleri havyar ve lakerda. Bunun yanında et ve yumurtayı da sofralarından eksik etmiyorlar. Wolgaschnitte adındaki lakerdalı esmer ekmekleri de dünyaca ünlü ekmekler arasında gösteriliyor.

JAPONYA

Haberin Devamı

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor

Japonların kahvaltı geleneğinin en önemli yiyeceği pilav, balık ve soyafilizidir. Ayrıca kahvaltıda soya çorbasını (miso soup) da sofralarından eksik etmezler. Somon ve uskumru balıları kahvaltıda en çok tercih edilen balıklardır. Eğer Japonya’nın geleneksel bir restorant’ında oturur ve Japon kahvaltısı söylerseniz masaya hemen buharda pişmiş pilav ve balık gelecektir. Yumurta da yerler ama bunu çok az pişmiş severler. Kahvaltı sofralarında peynirin yeri yoktur. Onun yerine soya fasulyesinden yapılmış olan tofu yiyeceğini tercih ederler. Kahvaltılarının yanında da tahmin edileceği gibi Uzakdoğu  mucizesi yeşil çayı tercih ederler.

İTALYA

Haberin Devamı

Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor

italyanlar kahvaltıda cappuccino ve cornetto dışında cantucci ya da biscottini tagliati adı verilen bademli bisküviler ve çeşitli marmelatları sıklıkla tüketirler. tatlı ürünlerden oluşan bir kahvaltıda kahve-brioche ya da kahve-cornetto ikilisini, tuzlu ürünlerden oluşan bir kahvaltıda da meyve suyu-panino (sandviç) ikilisini görürsünüz.

 

 

BAKMADAN GEÇME!