Gözünü seven bu besinleri tüketsin

Güncelleme Tarihi:

Gözünü seven bu besinleri tüketsin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 16:06

Ispanak, brokoli, kabuklu yemiş gibi E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketmenin katarakt riskini azaltabileceği belirlendi.

Haberin Devamı

Çin'deki Çingdao Üniversitesi'nden bilim adamları, yaklaşık 250 bin kişinin katılımıyla yapılan E vitamini ve katarakt arasındaki ilişkiyi inceleyen 27 araştırmayı değerlendirdi. Bilim adamlarının araştırması, E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketenlerde yaşa bağlı katarakt riskinin yüzde 27'ye kadar azalabileceğini ortaya koydu.

GÜNLÜK E VİTAMİNİ ARTIRMAK KORUYOR

Araştırmaya imza atanlardan Dr. Yüfey Cang, yaşa bağlı kataraktın günlük alınan E vitaminin 7 miligram artırılmasının koruyucu etki sağladığı sonucuna vardıklarını vurguladı. Araştırmanın sonuçları "Public Health Nutrition" dergisinde yayımlandı. E vitamini soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru fasulye, tohumlar, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, avokado ile ayçiçek ve mısır yağı gibi besinlerde bulunuyor.

Katarakt, gözün içindeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesi ve görmenin azalması ile sonuçlanan bir göz rahatsızlığı. Yüzde 90 ilerleyen yaşta ortaya çıkan hastalık dünyada tedavi edilebilen körlük nedenlerinin başında geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!