Gençler arasında burun estetiğine talep artıyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler arasında burun estetiğine talep artıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 11:26

Fotoğraf çektirmenin akıllı telefonlar sayesinde kolaylaşması, gençlerin her açıdan kendi fotoğraflarını rahatlıkla çekebilmesi başta burun olmak üzere estetik operasyonlara olan talebin artmasını sağlıyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can, gençlerde burun estetiğini anlatıyor.

Haberin Devamı

GENÇLER NE ZAMAN RİNOPLASTİYE BAŞVURMALI?

Yüzle uyumlu olmayan bir burun özellikle gençlerde psikolojik ve sosyal strese daha fazla yol açabilir. Kemerli ve erkeksi bir buruna sahip olan genç bir kızda özgüven eksiklikleri, asosyallik ve mutsuzluk gibi çeşitli psikolojik sorunlar görülebilir. Bu dönemde kişilerin kendilerine güvenmesi eğitim, kariyer ve sosyal gelişimleri açısından çok önemlidir. Burnun yüz ile uyumlu hale getirilmesi sadece sağlık ve estetik açısından değil, özgüven açısından da gençlere fayda sağlayabiliyor. Gençler estetik operasyon sonrası yeni görünümlerine çok daha çabuk alışırlar. 

 

Gençler arasında burun estetiğine talep artıyor

 

Haberin Devamı

GENÇLER BURUN ESTETİĞİ ÖNCESİNDE NELERE DİKKAT ETMELİ?

Burnunuzdaki estetik sorunun tam olarak ne olduğunu iyi biliyor olmanız gerekir. Nasıl bir burun istediğinizden de emin olmalısınız. Bu süreçte cerrahınızın önerilerini dikkate almalısınız. Özellikle beğendiğiniz bir ünlünün burnu üzerinden yeni burun şeklinizi belirlemek her zaman doğru sonuçlar vermez. Ama nasıl bir burun hayal ettiğiniz konusunda cerrahınıza yardımcı olabilir. Her burun herkeste aynı estetik sonucu vermez. Cerrahınız yüzünüzü her açıdan inceleyerek size en uygun burnu tasarlayacağını unutmamalısınız.

 

Gençler arasında burun estetiğine talep artıyor

 DOĞALLIK ÖNEMLİ!

Burun estetiğinde doğal görünüm çok önemlidir. Estetik operasyonunun başarısı yeni tanışacağınız insanların burun ameliyatı geçirdiğinizi fark etmemesidir. Burun estetiği kemik gelişimini tamamlamış ve psikolojik olarak ameliyata kendisini hazır hisseden kişilere uygulanabilir. Muayene sırasında kişinin burun estetiğine ihtiyacı olup olmadığı ayrıntılı bir şekilde değerlendirilir. Eğer operasyona ihtiyaç varsa burnun ve ameliyatın tasarlanması aşamasına geçilir. Burun estetiği ameliyatı başarı oranı en yüksek estetik operasyonlar arasındadır. Ortalama 1,5 – 2 saat süren bir operasyonun ardından burun estetiği tamamlanmış olur. Hasta aynı gün ya da bir gece kaldıktan sonra taburcu edilir. Ortalama 1 hafta ya da 10 gün içinde iyileşmenin büyük bir kısmı tamamlanmış ve burnun şekli ortaya çıkmış olur. Ancak burun şeklinin tam olarak oturması için 1 yıl kadar süreye ihtiyaç vardır.

 

Haberin Devamı

Gençler arasında burun estetiğine talep artıyor

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!