Geleneksel Çin masajı Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel Çin masajı Türkiye’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2007 15:23

PEKİN'in ünlü Liangzıı adlı masaj salonu Türkiye’de de bir şube açıyor. Liangzıı adlı salonun yetkilileri önümüzdeki aylarda Türkiye’deki ilk geleneksel Çin masaj salonunu açmaya hazırlandıklarını söyled

Haberin Devamı

Pekin’deki masaj salonlarının Türk müşteriler tarafından sıklıklı tercik edildiğini söyleyen masaj salonu işletmecisi Bay Cu, burada yaşayan Türkler’in kendi ülkelerinden gelen misafirlerini de masaj salonlarına getirdiklerini bu nedenle Türkiye’ye açılma planları yaptıkları söyledi. Cu, masaj salonlarına gelen Türkler’in verilen hizmetten çok memnun kaldıklarını ve benzer salonları kendi ülkelerinde de görmeyi umduklarını belirtmeleri üzerine, Türkiye’de bir pazar araştırması yaptıklarını kaydetti. Önümüzdeki aylarda Türkiye’de de bir salon açmak istediklerini belirten Cu, bu sayede dünyaya açılmaya başlacaklarını ifade etti.

1997 yılında kurulan ve Çin çapında 400’ü aşkın salonda 21 bin çalışanı olan ve Türkçe’de ‘Güzel’ ya da ‘Hoş’ anlamını taşıyan Liangzıı adlı masaj salonunda ayak masajı, tam vücut masajı, sırt masajı gibi farklı masajlar yapılıyor. Açıldığından bu yana ayak masajı için özel aromalı ve şifalı bitkilerin karışımından oluşan bir karışım kullanılıyor ve kaliteden ödün verilmiyor. Özel odalarda masaj yapılabildiği gibi bir kaç kişilik odalarda da masaj yaptırılabiliyor. Duvarlarda asılı olan düz ekran televizyonlar sayesinde müşteriler klasik Çin müziği de dinleyebiliyor. Masaj yapılan salonlarda müşterilere sunulan Çin çayı ile hafif yiyecekler de fiyata dahil. Masaj yapan kişiler özel eğitimden geçmiş kişiler arasından seçiliyor. Liangzıı adlı masaj salonun diğer bir özelliği ise ISO9000 sertifikasına sahip olması ve adını ABD, Güney Kore ve Japonya’da tescil ettirmesi. İşletmeciler Türkiye’den başka Laos, Malta ve Güney Kore’de de şubeler açmayı planlıyorlar.

Haberin Devamı

PEKİN POLİSİ, SAHTE MASAJ SALONLARINA BASKINLAR DÜZENLİYOR

Bunun yanı sıra Pekin Akşam gazetesinin iki gün önceki baskısında Pekin polisinin,ruhsatı olamayan kimi masaj salonlarına baskınlar yaptığı belirtildi. Habere göre, bu tür yerler dışarıdan bakıldığında masaj ya da kuaför salonu olarak görülüyor ancak buralardaki hayat kadınları erkekleri para tuzağına da düşürebiliyorlar. Çin’de hayat kadını olarak çalışmak yasak. Yasağa rağmen son yıllarda kentte yabancıların da yoğun olarak yaşamasıyla bu türden yerler hem sokak aralarında hem de lüks apartmanlarda gittikçe çoğalmaya başlamıştı. Çin basınında daha önce çıkan haberlerde, 2008 Ağustos ayında Pekin’de başlayacak olimpiyat oyunları öncesinde bu tür yerlerin tümü kapatılmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!