Fil hastası yardım bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Fil hastası yardım bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 12:52

Lüleburgaz ilçesinde 15 yıl önce fil hastalığına yakalanan ve 200 kiloya ulaşan Ayşe Öz, yardım bekliyor.

Haberin Devamı

Hastalığa yakalandıktan sonra hızla kilo alan ve hareket edemez hale gelen Öz'ün tek isteği yürüyebilmek. Öz, çok zor durumda olduğunu, tedaviye rağmen hastalığına çare bulunamadığını söyledi.


Kilosunun her geçen gün arttığını ve yürüyemez hale geldiğini belirten Öz, şöyle konuştu:


"Tek hayalim yürüyebilmek. Gün yüzüne hasret kaldım. 15 yıldır dışarılara çıkamıyorum. Eşimin yaptırdığı yatakta 15 yıldır yatıyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'dan yardım bekliyorum. Kendi ihtiyaçlarımı göremez duruma geldim. Yatağa bağlı olarak yaşıyorum."


Bahri Öz de eşinin durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Üzüntüden kalp hastası olduğunu belirten Öz, "Kızımla, etrafında dönüyoruz. Kaldırıyoruz, temizliyoruz yatırıyoruz. Allah insanın baş düşmanına böyle bir hastalık vermesin. Başbakanımız ve sağlık bakanımızdan yardım bekliyoruz. Bahçede yaprak, hayvan görmeye hasret kaldı. Bu hastalığı yaşayan bilir" diye konuştu.

Haberin Devamı


Annesine bakan Münire Güler de rahatsızlandıktan sonra annesini Lüleburgaz, Edirne ve İstanbul'daki hastanelere götürdüklerini ancak tedavinin başarılı olmadığını vurguladı.


Doktorların hastalığın çaresinin olmadığını söylediklerini ifade eden Güler, annesinin tek isteğinin az da olsa yürümek olduğunu kaydetti.


Fil hastalığı olarak bilinen lenfödem, vücutta biriken lenf sıvısının, lenfatik sistemin taşıyabileceğinden fazla hale gelmesiyle ortaya çıkan bir rahatsızlık.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!