Eşine önce hayat sonra evlat verdi

Güncelleme Tarihi:

Eşine önce hayat sonra evlat verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 10:40

Antalya’da siroz hastası eşi 30 yaşındaki Ekrem Özmen’e karaciğerinden parçayla hayat veren 27 yaşındaki Melike Özmen, "İyi günde kötü günde diyerek birbirimize söz vermiştik. Eşime önce hayat, sonra evlat verdim" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da tekstil işiyle uğraşan Ekrem Özmen, 2005 yılında Hepatit B’ye bağlı siroz hastalığına yakalandı. Yaklaşık 3 yıl hiçbir rahatsızlığı olmayan, 2007 yılında da Melike Özmen ile evlenen Ekrem Özmen, 4 yıl önce hastalığı nüksedince yeniden hastaneye gitti. Ekrem Özmen, karaciğer nakli olması gerektiği söylenince eşiyle birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne geldi. Melike Özcan’ın bağışçı olacağını belirtmesi üzerine yapılan tetkiklerde nakil için uygun olduğu görüldü. Melike Özcan’dan alınan karaciğer dokusu, başarılı bir ameliyatla eşine nakledildi. Çift, kontroller için Antalya’ya yerleşti.

8 AY ÖNCE BEBEK SEVİNCİ

Eşi Ekrem Özmen’e karaciğerinin bir parçasını verip hayata bağlayan Melike Özmen, 8 ay önce de bir kız bebek dünyaya getirdi. 4 yıl önce eşinin bağışladığı karaciğerle yeniden doğduğunu belirten Ekrem Özmen, 8 ay önce de evlatları Nisanur’un dünyaya gelmesiyle sevinçlerinin katlandığını anlattı.

Haberin Devamı

Eşine önce hayat sonra evlat verdi



HAYATTAN UMUDUMU KESMİŞTİM

Eşine minnettar olduğunu, hayatını ona borçlu olduğunu söyleyen Ekrem Özmen şunları anlattı:

"Tam umudumu yitirdiğim sırada eşimin bağışçı olacağını söylemesi, ardından verici olabileceğinin ortaya çıkması mucize gibiydi. Çünkü başka bağışçı aramaya vaktim olmadığını biliyordum. Hayattan umudumu kesmiştim. Kızım Nisanur ailemizin yaşam kaynağı oldu. Evliliğimizin ilk yılında dünyaya gelen oğlumuz Enes’ten sonra kızımız mutluluğumuzu taçlandırdı. Allah’tan başka ne isteyebilirim. Sağlıklıyım mutluyum."

’SEYİRCİ KALAMAZDIM’

Evliliği çok güzel giderken eşinin bir yılın sonunda hastalığının ilerlediğini ve en kısa sürede verici olmak için gönüllü olduğunu söyleyen Melike Özmen ise "Evlilik imzası atarken ’İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta, ölüm bizi ayırana kadar’ dedik. Eşime önce hayat, sonra evlat verdim. Eşim çok acı çekiyordu, seyirci kalamazdım. Sağlığına kavuştu, şimdi kontroller için yeniden hastaneye geldik" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!