Erken boşalmada tedavi yöntemleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Erken boşalmada tedavi yöntemleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2016 22:54

Erken boşalma sorunu birçok erkeğin hayatının belli döneminde karşılaştığı, erkekler arasında sıklıkla görülen sorunlardan biridir. Peki tedavi yöntemleri nelerdir?

Haberin Devamı

Psikiyatrist Prof. Dr. M. Kerem Doksat, erken boşalma hakkında merak edilen soruları cevapladı.

CİNSEL TERAPİ

Cinsellik hakkında konuşmak, sorunların ne olduğunun anlaşılması tedaviye yardımcıdır. Bu aşamada yanlış düşünce ve beklentiler üzerinde durulmaktadır. Bazı durumlarda cinsel terapi basit yöntemlere yoğunlaşabilmektedir. İlişkiden bir-iki saat önce mastürbasyon yapmanız ilişki esnasında boşalmayı geciktirebilmektedir. Doktorunuz penisin vajinaya girmesi yoluyla cinsel ilişkiye girmekten bir süre kaçınmanızı, bu sırada başka cinsel oyunlara odaklanmanızı isteyebilir. Bu sayede önceki cinsel alışkanlıklarınızla ilişkili baskı hissi azaltılabilir.

Erken boşalmada tedavi yöntemleri nelerdir

Haberin Devamı

SIK-BIRAK TEKNİĞİ 

Doktorunuz size bu tekniği tavsiye edebilir. Sık-bırak tekniği kabaca şu aşamalardan oluşmaktadır ve kolayca uygulanabilir: Birinci aşama: Ön sevişmeye her zamanki şekilde başlayın. Ta ki boşalacağınızı  düşündüğünüz yere kadar gelin ve durun. İkinci aşama: Partnerinizden penisinizin kafa bölgesinin (glans penis) penisinizin gövdesi ile birleştiği yeri kavrayarak birkaç saniye sıkmasını isteyin. Bunu boşalma hissi geçene kadar sürdürsün. Üçüncü aşama: Sıkma aşamasından sonra yaklaşık 30 saniye bekleyin ve ön sevişmeye geri dönün. Sıkma aşamasında penisinizin sertliğinden kısmen azalma görülebilir. Ancak, cinsel uyarıyla beraber, yeniden tam bir sertlik yaşanacaktır. Dördüncü aşama: Tekrar boşalma hissi geldiğinde, partnerinizden önceki sıkma işlemini tekrarlamasını isteyin. Bu aşamaları tekrar tekrar yaptığınızda, hemen giriş ânında boşalma olmadan vajinal ilişkiye başlayabilirsiniz. Birkaç defalık pratikten sonra, sıkma-bırakma tekniğini uygulamaya ihtiyaç duymadan boşalmanızı nasıl geciktireceğinizi öğrenmiş olacaksınız.

Erken boşalmada tedavi yöntemleri nelerdir

İLAÇLAR

Haberin Devamı

Bazı antidepresan ilaçlar ve penis cildine sürülen duyarsızlaşma sağlayan kremler de erken boşalmayı tedavi edebilmektedir.

HİPNOZ

Burada adı geçen –ilaçlar dışında- bütün yöntemler hipnoz altında da telkinle ve ev ödevleri verilmek suretiyle ve yüksek başarıyla uygulanabilmektedir. Etik açıdan, yapılacaklar hipnoz esnasında anlatılıp, sonra evde tek başına veya partnerle beraber uygulatılmalıdır.

Çoğu erkek, bir kadınla ilk ilişkisinde erken boşalma eğiliminde olur, fakat sonrasında  kendi başına erken boşalma probleminin üstesinden gelebilir. Ama bazıları, bir uzman görüşüne ihtiyaç duyar. Birçok erkek, zaman zaman erken  boşalma problemi yaşar. Cinsel deneyimlerin sayısı arttıkça ve uygun ortamlar doğdukça erkeğin özgüveni artar. Böylece kendini tutmayı öğrenebilir.Kalıcı erken boşalmanın hem erkeğin hem partnerinin cinsel işlevleri üzerine zararlı etkileri vardır. Tedavi gerektiren durumlarda çok başarılı sonuçlar elde edilir. Bir uzmana danışmakta geç kalmayın.

Haberin Devamı

Erken boşalmada tedavi yöntemleri nelerdir

ALTI TEDAVİ TAVSİYESİ

Erken boşalma tedavisi cinsel terapi ve ilaçlarla yapılır. Birçok erkekte tedavi seçeneklerinin  birlikte kullanılması daha yararlıdır.

1. İlaçlar: Kullanılan ilaçlar arasında dopamin antagonistleri, antidepresanlar, anestezik etkili losyon ve kremler bulunuyor. Bunlar cinsel terapiye ek olarak verildiğinde tedavide büyük ölçüde başarı sağlıyor. Cinsel ilişki öncesi erken boşalmayı önlemek amacıyla yeni ilaçlar geliştiriliyor.

2. Durma-başlatma metodu: Cinsel terapide kullanılan bir tekniktir. Mastürbasyon yaparken penisinizi uyarır ancak boşalmadan hemen önce bu uyarıyı durdurursunuz. Boşalma hissi geçmeye başladığında penisinizi tekrar uyarır, ancak boşalmaya müsaade etmeden tekrar durdurursunuz. Bu egzersizi en az dört kez, tercihen beş-altı kez tekrarladıktan sonra boşalmaya izin verirsiniz.

Haberin Devamı

3. Cinsel terapiCinsel terapi teknikleri erken boşalmada büyük başarı sağlar. Terapistiniz kendi başınıza veya partnerinizle birlikte yapacağınız ev ödevleri verir. Ancak çok erken boşalıyorsanız, başlangıçta herhangi bir egzersizin size uygun olmadığını da belirtelim. Mutlaka ilaç verilmelidir.

4. Duyumlara odaklanın:Tek başınıza veya partnerinizle yapacağınız egzersizlerle, boşalma odağınızı cinsel bölgelerden tüm vücuda yayabilir, cinsel hayatınızın kalitesini artırabilirsiniz.

Ağrı kesici ve uyuşturucu ilaçlar verip özellikle kadının bilincini puslandırarak yapılan uygulamalar bilimsel kabul edilmez.

5. Prezervatifin faydası: Prezervatif kullanan erkekler, uyarı hissinin azalmasından şikâyet etse de bu durum erken boşalmada bir avantaja dönüşebilir.

Haberin Devamı

Erken boşalmada tedavi yöntemleri nelerdir

6. AMELİYAT

Bazı uzmanlar, penise giden sinir sisteminde ameliyatlar yaparak penis hassasiyetinin azaltılabileceğini belirtiyor. Bu yöntemin daha girişimsel olduğunu ve diğer metotlarla da başarılı sonuçlar alabileceğinizi bilmelisiniz.

Bir vaka örneği: 24 yaşında evli ve tamamen sağlıklı genç bir adam. Yurtdışında uzun süre TIR boşaltıp yorulduktan sonra karısıyla ilişkiye girmek istemiş ama hem erken boşalmış, hem de ereksiyon kaybına uğramıştı. Gittiği bir cerrah da penis protezi takmayı teklif etmişti; üstelik penisindeki kan akımını arttıran basit bir enjeksiyon testini (papaverin) yapmayı dahi esirgemişti. Dikkatle dinledim ve bunun bir takıntı olduğunu anladım. Seks fobisi başlamıştı. Hipnozla telkinde bulundum ve karısına da durma-başlatma yöntemini nasıl uygulayacaklarını anlattım. İki hafta sonra, biraz da mahcup bir şekilde, tamamen iyileştiklerini söylediler.

 

Arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!