Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Neden Olur Ve Ne Yapılmalı? Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Neden Olur Ve Ne Yapılmalı Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 12:05

Erkeklerde olan cinsel isteksizlik durumu, altı ay süre içerisinde cinsel fantezi oluşmaması ve cinsel ilişki yaşamaması sonucu ortaya çıkabilir. Yaşam koşulları, günlük hayatta kişinin yaşadığı stres ya da sıkıntı gibi diğer faktörler de erkeklerde cinsel isteksizliği tetikleyen faktörler olarak bilinir. Kısa süreli olan cinsel isteksizlikler normal görülse de bu süre uzadığı takdirde ciddi sağlık sorularına işaret ediyor olabilir. Erkeklerin yaşadığı cinsel isteksizlik nedenleri ve belirtileri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Erkeklerde yaşanan cinsel isteksizlik, farklı nedenlere bağlı olarak gelişebilen fiziki ve duygusal bir durum olarak tanımlanabilir. Erkekler kadınlara göre daha az cinsel isteksizlik durumu yaşasa da bu ihtimal her zaman vardır.

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Neden Olur?

Cinsel isteksizlik genel olarak psikoloji ile bağı bulunan bir durumdur. Bunun yanı sıra testosteron hormon eksikliği sonucunda da erkeklerde görülebilmektedir. Erkeklerde libidoyu dengeleyen ve düzene sokan önemli bir faktör olarak bilinen testosteron, bazı nedenlere bağlı olarak azalma gösterebilir.

Kronik olarak alkol tüketimi, madde bağımlılığı, tütün ya da sigara kullanımı, depresyon ve anksiyete, stres, fazla kilolu olmak, şeker hastalığı, kalp hastalığı, hipofiz hastalıkları ve testis fonksiyonu bozuklukları gibi hastalıklar erkeklerde cinsel isteksizliği arttırır. Kolesterol ilaçları, kanser ilaçları ve antidepresan grubunda yer alan tüm ilaçların cinsel istekte azalma ortaya çıkardığı bilinir. Tüm bunların yanı sıra çiftler arasında olan iletişim sıkıntıları da cinsel ilişkiyi olumsuz etkiler. Erken boşalma. peniste eğrilik ve yeteri kadar ereksiyon olmaması da cinsel isteksizliği beraberinde getirmektedir.

Haberin Devamı

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik İçin Ne Yapılmalıdır?

Cinsel isteksizlik için yapılacak olan en önemli işlem tedavi uygulanmasıdır. İsteksizliğe neden olan faktör belirlendikten sonra hasta için uygun olan tedavi yolu belirlenmelidir. Hastada detaylı bir şekilde inceleme yaptıktan sonra tedaviye geçilir. Cinsel isteksizliği ortadan kaldırmak için aşağıdaki tedavi yöntemleri uygulanabilir:

  1. Kilo verip kan içerisinde testosteron seviyesi arttırılabilir.
  2. Düzenli bir uyku düzeni oluşturmak cinsel dürtülere iyi gelir.
  3. Cinsel gücü arttırmak için doktorlar hareket etmeyi önermektedir. Egzersiz yapmalı ve gün boyu hareket halinde olunmalıdır.
  4. Stresli ruh halinden arınmak, günlük hayatta olan sıkıntılardan az da olsa uzaklaşmak ve hayata pozitif bakmayı amaç edinmek gerekir. Cinsel isteksizliği bu durumlar ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.
  5. Buhar banyosu ve sauna gibi alanlarda bulunmalı, kan dolaşımı hızlandırılmalıdır. Cinsel enerji bu sayede artış gösterebilir.
  6. Cinsel isteksizliğin en yaygın görülen nedenlerinden biri psikolojik rahatsızlıklardır. Eğer kişi psikolojik sıkıntılar içindeyse mutlaka psikiyatrik yardım almalıdır.
  7. Çiftiyle arasında yaşadığı sıkıntılar varsa konuşarak çözmeli ve kendini ifade etmelidir.
  8. Antidepresanın yaratmış olduğu cinsel isteksizlik gibi diğer ilaçları kullanan kişilerde de bu ilaç dozunun azaltılması ya da uygun olan başka bir ilaca geçilmesi öngörülebilir.
  9. Muz, çilek, fındık ve kakao gibi besinler cinsel isteksizliği azaltmada yardımcıdır.

  10. Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri Nelerdir?

Her hastalıkta olduğu gibi erkeklerde olan cinsel isteksizlik durumu da psikoloji ile direkt olarak ilişkilidir. Bir diğer yandan fiziksel olarak da bu durum gelişme gösterebilir. Hormon seviyesinde azalma görülmesinde ya da diğer hastalıklara bağlı olarak isteksizlik kendini gösterebilir. Bu durumlarda yapılacak olan ilk şey hastanın isteksizlik nedenlerine bakmak olacaktır. Sonrasında yaşam standartlarına ve metabolik olayları da dikkate alınarak bir tedavi yolu izlenmelidir. Uzman kontrolünde yapılan bu tedavi yöntemleri kişiye olumlu yönde katkıda bulunmaya ve cinsel isteksizlik durumunu ortadan kaldırmaya faydalı olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!