Ele bulaşan grip virüsü 4 saat canlı

Güncelleme Tarihi:

Ele bulaşan grip virüsü 4 saat canlı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 11:47

El ya da vücudun başka bir noktasına bulaşan grip virüsü, 2-4 saat arası canlı kalabiliyor, tokalaşmayla ve öksürmekle bir başkasına bulaşabiliyor

Haberin Devamı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hacımustafaoğlu, ele bulaşan bir virüsün 2 ila 4 saat canlı kalabildiğini söyledi. Prof. Dr. Hacımustafaoğlu grip mevsiminin mart ayına kadar devam edebileceğini söyledi ve şu önerilerde bulundu: 

ELLERİ AĞZA GÖTÜRMEMEK LAZIM

"Şu anda yaygın şekilde hastalığa yol açan bir grip virüsü var. Bu tür, ağız ve burun salgılarında bulunur. El ya da vücudun başka bir noktasına bulaşan bu virüs, 2-4 saat arası canlı kalabiliyor, tokalaşmayla ve öksürükle bir başkasına bulaşabiliyor. Çocuklar ellerini ağızlarına götürdüklerinde vücuda, başka biriyle tokalaştığında karşısındakinin burnuna, ağzına bulaştırabiliyor"

MASA, SANDALYELERDE DE HİJYENE DİKKAT

Haberin Devamı

Ele bulaşan grip virüsü 4 saat canlı

Cansız yüzeylerde, masa, sandalye, çarşaf, giysi gibi yerlerde virüsün yaşam süresinin, ortamın güneşe maruz kalıp kalmamasına, havanın sıcaklığına göre uzayabildiğini dile getiren Hacımustafaoğlu, bu yüzden temizliğin çok önemli olduğunu kaydetti.

DENGELİ BESLENME ÖNEMLİ

Hacımustafaoğlu, her hastalıkta olduğu gibi gripte de dengeli ve bilinçli beslenmenin önemli olduğuna dikkati çekerek, "Sağlıklı beslenen çocuklarda, enfeksiyonlara, gribe veya diğer hastalıklara karşı özel bir vitamin takviyesi yapılmasını tavsiye etmiyoruz. Genel prensipler çerçevesinde kaliteli protein, dengeli karbonhidrat ve yağ dengesi sağlayacak bir beslenme önemli" diye konuştu.Genellikle mevsim meyvelerinin tüketilmesini öneren Hacımustafaoğlu, "Yumurta, yoğurt, süt bizim önemli protein kaynaklarımızdan. Ayrıca bitkisel proteinler ile et, tavuk ve balık önemli kaynaklar. Ülkemiz 3 tarafı denizlerle çevrili. Balığı hiçbir şekilde ihmal etmemek gerekir. Şartlarımız müsait olduğu zaman haftada 2-3 defa balığın öğünlerimizde bulunmasında fayda var" ifadelerini kullandı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!