Ekinezya nedir, nasıl tüketilir?

Güncelleme Tarihi:

Ekinezya nedir, nasıl tüketilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2019 12:36

Havaların soğumasıyla birlikte ekinezya bitkisine dair önerileri daha sık duymaya başladık. Halk arasında çoğunlukla ‘doğal ve şifa verici’ olarak bilinen ekinezya, özellikle soğuk algınlığı tedavilerinde kullanılıyor. Peki, ekinezya nedir, nasıl tüketilir?

Haberin Devamı

Kirpi otu ya da ekinezya, papatyagiller familyasına ait bir bitki cinsi. Eski çağlardan beri ilaç olarak kullanılan şifalı bitkilerdir. Kuzey Amerika’nın endemik bitkilerinden olan ekinezya, Kızılderililer olmak üzere dünyanın pek çok yerine kullanılmıştır. Omaha ve Ponca yerlileri diş ağrısı için taze ekinezya köklerini çiğnerlerdi. Ekinezya köklerinin sıvısıyla yıkanmak yaralara ve yanıklara iyi gelirdi ve terin ateşli ısısını düşürürdü. Geleneksel tıpta solunum ve idrar yolları iltihaplanmalarında ve zor kapanan dış yaralarda kullanılır. 

Kapsül veya tablet olarak kullanılan ekinezyanın en yaygın tüketim şekli ise çayını yapmaktır. Mevsim değişimlerinin etkilerinden korunmak, hastalıklara karşı vücut direncini artırmak için ekinezya çayı düzenli olarak tüketilebilir ancak bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor. Özellikle hamilelerin doktor kontrolünde tüketmesi gerekir.

EKİNAZYA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

ÇAY: 1 ya da 2 çay kaşığı ekinezya yaprağını/çiçeğini 1 bardak kaynar suya koyun ya da kökünden 1 çay kaşığı kadarını 1 ya da 2 bardak suyla 10 dakika kadar kaynatın.

 

 

BAKMADAN GEÇME!