Egzamaya iyi gelen yağlar nelerdir? Egzamaya iyi gelen yağlar ve kullanışları

Güncelleme Tarihi:

Egzamaya iyi gelen yağlar nelerdir Egzamaya iyi gelen yağlar ve kullanışları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 00:46

Halk arasında yaygın bir şekilde görülen egzama hastalığının değişik tipleri bulunur. Aynı zamanda egzama, dermatoloji polikliniklerine en sık başvurma nedenleri arasında yer alıyor. Bu hastalığın, kesin olarak nedeni bilinmeyebilir. Ama bazı önlemler alınarak ve uygun tedavi planlaması yapılarak rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Egzamaya iyi gelen yağlar nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Egzama belirtilerini çok iyi tanımak ve hiç zaman kaybetmeden doktora başvurmak gerekir.

 Egzamaya İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

 Egzama; kaşıntıya neden olan, deriyi kurutan ve bazen de kabarcıklara yol açan bir çeşit deri hastalığı olarak bilinir. Halk arasında yaygın görülen bir hastalık olan ve değişik tipleri olan egzama, dermatoloji polikliniklerine en fazla başvuru nedenleri arasında ilk sıralarda yer alır. Birden çok nedene bağlı olarak görülebilir. Ama kesin olarak egzama nedenleri tam olarak bilinmez. Egzamaya neden olan birden fazla etken olduğu gibi egzamanın da pek çok çeşidi bulunmaz.

 Egzama belirtileri ve çeşitlerine göre de değişiklik gösterebilir. Alerjik bir kökene sahip olan egzama temas devam ettiği sürece herhangi bir düzelme göstermez. Sadece alerjenle daha önce duyarlanmış olan kişilerde ortaya çıkar. Bir maddeye karşı alerjik reaksiyonun ortaya çıkması kalıcı bir sorundur. Duyarlılık bir defa oluştuktan sonra alerjen maddenin çok az bir miktarı da egzamaya yol açar. Cilde iyi gelen ve cildi besleyen bitkisel yağlar bulunur.

Haberin Devamı

 Egzamaya İyi Gelen Yağlar ve Kullanışları

 Egzamaya iyi gelen başlıca yağlar ise şunlardır;

Neroli Öz Yağı: Neroli öz yağı, ağaçların küçük beyaz çiçekleri ile yapılır. Tatlı bir kokusu vardır ve kızarıklıkları, iltihaplı deriyi ve yaşlanma etkilerini hafifletmek ve iyileştirmek için kullanılır. Neroli öz yağı cildin yenilenmesini sağlar ve cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olur. Güzel kokusu ise, deodorant yapımı için aktif bir madde olarak kullanılır.

Mür Öz Yağı: Mür öz yağı, antienflamatuar ve antioksidan bir etkiye sahip olan terpenoidler içerir. Mür öz yağı, mantar ve egzama enfeksiyonları gibi pek çok cilt sorununu tedavi etmek için aromaterapide sıkça kullanılır. Kaşıntılı, kuru ve çatlamış ciltler için kullanılır. Bu yağ, saçkıran, egzama, ayak mantarı ve kaynamayı kısa zaman içinde iyileştirmek için kullanılan kremlerde olan aktif bir maddedir.

Civanperçemi Öz Yağı: Civanperçemi öz yağı, genellikle egzamada ortaya çıkan kızarıklık yaralarında kullanılır.

Haberin Devamı

Paçuli Öz Yağı: Paçuli öz yağı, cildi selülit ve sivilcelerden arındırır. Yağlı kepeklenme, akne, yağlı saç derisi, dermatit ve egzama gibi çeşitli cilt ve saç sorunlarını gidermek için de kullanılır. Yaraları azaltma ve yara izlerini iyileştirme konusunda da oldukça etkilidir. Bu yağın birkaç damlası bile, deride oluşan kesikleri, yanıkları ve yaraları iyileştirebilir.

Kimyon Tohumu Öz Yağı: Kimyon yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Tohumlarından elde edilen öz yağ, egzama tedavisinde etkilidir ve tahriş olmuş cildi yatıştırır. Kimyon tohumu öz yağı, bir çeşit antienflamatuvardır ve bu nedenle de, egzama için sıkça tercih edilir.

Aynısefa Öz Yağı: Aynısefa Öz yağı, cilt kesikleri, yara iyileşmesi, çürükler ve egzama tedavisi için sıkça kullanılan antiseptik bir maddedir. Çatlamış ve kurumuş cildin tedavisinde de oldukça etkilidir. Dermatit, egzama ve ayak mantarı gibi cilt sorunları bu yağın uygulanması ile etkili bir şekilde kolaylıkla tedavi edilir.

Haberin Devamı

Kayısı Çekirdeği Öz Yağı: Kayısı çekirdeği öz yağı, badem yağına benzeyen bir kimyasal madde içerir. Yağ, cilt tarafından kolay bir şekilde emilir ve egzamada sıkça görülen kaşıntı hissini önemli ölçüde hafifletir. Aynı zamanda yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!