Crohn hastalığı nedir, belirtileri neler? Crohn hastalığı ile ilgili bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Crohn hastalığı nedir, belirtileri neler Crohn hastalığı ile ilgili bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2020 11:56

Tüm organlar üzerinde etkisi olan Crohn hastalığı, çeşitli belirtilerle kendisini gösteriyor. Ani ataklar ve iyileşme dönemleriyle seyreden Crohn hastalığı, kimi hastalarda hafif kimi hastalarda ise çok ağır bir tabloyla ortaya çıkıyor. Peki, crohn hastalığı nedir, belirtileri neler? İşte crohn hastalığı ile ilgili bilgiler

Haberin Devamı

Crohn hastalığı , kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığıdır. Ağızdan anüse kadar sindirim sisteminin herhangi bir bölümünde ya da aynı anda birkaç farklı bölümünde aralıklı iltihaplar ile kendisini gösterir. Bulaşıcı olduğu kanıtlanamamıştır. Bir diğer kronik iltihabi bağırsak hastalığı olan ülseratif kolit ile beraber bu grubun ana öğelerini oluştururlar.

Onlu, yirmili yaşlarda ve 45 ile 65 yaşları arasında daha çok görülmektedir. Ancak her yaş grubundan insan bu hastalığa yakalanabilir.

Crohn hastalığı belirtileri neler?

Karın ağrısı genellikle yemek sonrasında, göbek çevresi veya göbek altı bölgesinde hissediliyor. Bağırsakta ciddi derecede daralmanın oluştuğu hastalarda karında şişkinlik, ağrı, kusma, kabızlık görülebiliyor” diyor. Kalın bağırsağın tutulduğu hastalarda dışkıyla kan gelmesi de rastlanan bir başka bulgu. Crohn hastalığının aktif döneminde yorgunluk ile halsizlik gibi sorunlar gelişebiliyor, hastaların ateşleri yükselebiliyor. İştahsızlık, istemsiz kilo kaybı diğer belirtileri oluşturuyor. Anal bölge tutulumunda anüs çevresinde çatlak, iltihaplı akıntı yapan fistüller ve apseler oluşabiliyor. Bazen bu şikayetler hiç karın ağrısı ve ishal olmadan da görülebiliyor.

Haberin Devamı

CROHN HASTALIĞIYLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!