Cips Sivilce Yapar Mı? Cips Yemek Sivilce Çıkarır Mı

Güncelleme Tarihi:

Cips Sivilce Yapar Mı Cips Yemek Sivilce Çıkarır Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 17:28

En çok tüketilen ve lezzetli abur cuburlar içerisinde cips gelir. Ancak aynı zamanda pek çok farklı zararlı yanı konuşulur. Bunlar içerisinde kilo problemi ile beraber ayrıca sivilce sorunu ön plana çıkıyor. Peki, cips sivilce yapar mı? Cips yemek sivilce çıkarır mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Günümüzde birçok farklı lezzet ve şekil üzerinden farklı cips çeşitleri bulunmaktadır. Baharatlar ile ön plana çıkan bu lezzetler, aynı zamanda bazı istenmeyen durumlar ön plana çıkarıyor. Özellikle aşırı tüketmek ciddi anlamda kilo alma tehlikesini yaratmaktadır. Aynı zamanda yağlanma oranını artırırken, sivilce yapıp yapmadığı da merak edilen konular arasında bulunmaktadır. 

 Cips Sivilce Yapar mı? 

 Cipsi çeşitlerinin sivilce yapıp yapmadığına dair günümüzde bilimsel açıdan kesin bir kanıt bulunmuyor. Fakat bazı hastalıklar üzerinden cips alınmasına bağlı olarak, lezyonların alevlendiği bilinmektedir. Sivilce üzerine bakıldığı zaman ise bu günümüzde henüz kesinlik kazanmamıştır. Ancak yine de bu konuya dair uzman görüşlerinin de olduğunu ifade etmek mümkün. O yüzden ne olursa olsun parkta zararları ile beraber, cips çeşitleri mümkün olduğu kadar minimum seviyede tüketmek önemli hale geliyor. 

Haberin Devamı

 Cips Yemek Sivilce Çıkarır mı? 

 Cips ile beraber aynı zamanda çikolata, fındık fıstık ve yağlı süt alımları birtakım lezyonların da alevlenmesine sebep olmaktadır. Bu durum birçok değişik hastalık üzerinden ön plana çıkıyor. Fakat bununla beraber cips tüketiminin sivilce çıkarıp çıkarma adına dair kesin bir kanıt olmadığını söylemek mümkün. Yani bilimsel olarak öne çıkan araştırmalar neticesinde belli bir bulgu yer almıyor. Fakat bu konuda birçok değişik olumlu ya da olumsuz şekilde bilgiler bulunduğunu söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı yine de cips tüketiminin belli bir dengede tutulması önemli yer taşımaktadır. 

 Cipsin Zararları 

 Özellikle cips içerisinde rafine şeker olduğu için, cildin kolajenine ciddi anlamda zarar veriyor. Bununla birlikte önemli oranda yaşlanma belirtilerini hızlandırmaktadır. Diğer yandan diyabet ve felç ile beraber kardiyovasküler gibi sorunlara neden olabilecek trans yağlar olduğunu söylemek mümkün. Bu gibi durumlardan uzak durabilmek için mutlaka cips yeme tüketimini belirli bir orana çekmek gerekir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!