Cinselikte kadın ve erkek farkı

Güncelleme Tarihi:

Cinselikte kadın ve erkek farkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2016 22:17

Kadın ve erkek; cinselliği birlikte ama farklı farklı yaşar. Cinsel eylem temel olarak dört farklı safhadan oluşur. Bu safhalarda kadının ve erkeğin yaşadığı farklılıkları, erken boşalma sorununu uzman doktorumuz sizler için yanıtladı.

Haberin Devamı

Cinselikte kadın ve erkek farkını Psikiyatrist Prof. Dr. M. Kerem Doksat cevaplıyor.

Hayvanlar dünyasında bir an önce işi bitirip sıvışmak en iyi stratejiyken, neden sadece insanlarda bu bir sorun olarak görülüyor? Çünkü bizim düşmanımız çok ve bonobolar veya diğer memeliler gibi işi kısa kesmeye, bazı yılan türlerinde olduğu gibi de saatlerce, haftalarca ön sevişme yapmaya vaktimiz yok. Erken boşalma, sadece insan türünde oldukça sık karşılaştığımız bir cinsel sorundur. Çoğunlukla erkeklerde görülür ama kadınların da canını sıkabilir. Erkekler genellikle bu sorunlarından dolayı utanmakta ve tedaviden kaçınmaktadır. Oysa doğru yöntemlerle tedavi edildiğinde çok başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

Cinselikte kadın ve erkek farkı

Haberin Devamı

ERKEKLERDEKİ CİNSEL EYLEMİN SAFHALARI KADINLARDAN FARKLIDIR 

1. CİNSEL DÜRTÜ

Ön sevişme döneminde önce bir cinsel dürtü bulunmalıdır. Bunu ön sevişme takip ettiğinde, kadınlarda klitoriste, erkeklerde ise peniste sertleşme olur. Eğer iki taraf da istekliyse, bunu kayganlaştırıcı sıvıların salgılanması takip eder. Bunlar erkeklerde prostattan, kadınlarda bartolin bezlerinden gerçekleşir. Bunlar aynı isimli bir anatomi uzmanının 1700’lerin başında varlığını keşfettiği bezlerdir. Bezelye büyüklüğündedirler ve kadının şehvet duygusunu hissetmesiyle beraber faaliyete geçerler. Bu sayede kayganlaşma (lubrikasyon) elde edilmiş olur. Heyecan genellikle yüksektir.

Cinselikte kadın ve erkek farkı

2. ÖN SEVİŞME 

Bu evre her iki tarafın da istediği kadar sürdürülebilir. Kama Sutra’yı okursanız, 99 adet ön sevişme tekniğinin tanımlanmış olduğunu görürsünüz ama bu şekildeki uygulamaya bizim kültürümüz pek uygun değildir.

Cinselikte kadın ve erkek farkı

3. PLATO

Haberin Devamı

Bir sonraki aşamaya denir. Sevişme eyleminin istendiği kadar uzatılması mümkündür. Genellikle 15-20 dakikayı geçmez ama saatlerce sürdürülmesi de mümkündür.

Cinselikte kadın ve erkek farkı

4. ORGAZM  

Erkeklerde tek bir seferden sonra penis söner ve en az 20 dakika boyunca bir daha uyanamaz. Hâlbuki bir kadın yeterince sevgiyle, hem şehvet hem de romantizmle süslenerek yeterince tahrik edilirse, binlerce defa arka arkaya boşalabilir.

Cinselikte kadın ve erkek farkı

ERKEN BOŞALMA PROBLEMİ

Bu cinsel sorun, 40 yaşın altındaki erkeklerde rastlanan cinsel işlev bozukluklarının en başında gelmektedir.

Erken boşalma sorunuyla uğraşan birçok uzman, erken boşalmayı ejakülasyonun (boşalmanın) her iki cinsel eşin istediklerinden daha erken aşamada gerçekleşmesi olarak tarif etmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!