Cinsel ve üreme sağlığı kampanyasında işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Cinsel ve üreme sağlığı kampanyasında işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2007 15:33

Habitat için Gençlik Derneği ve BM Nüfus Fonu, gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı savunuculuk kampanyasında işbirliğini başlatıyor.

BM Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Dr Tunga Tüzer ve Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır tarafından yapılan ortak açıklamada, tüm illerden gelen, Gençlik Meclislerinin temsilcilerinden oluşan Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosunun (YG-21 UGP) ilk adımlarının atıldığı 19 Mayıs 2003 tarihinden bugüne oldukça ciddi gelişmeler kaydettiğini, Türkiye ölçeğinde bölgesel, ulusal ve uluslararası toplantılarla kurumsallaşma adına önemli aşamaları geride bıraktığı belirtildi.

Açıklamada, bu sene de YG-21 UGP'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile eş zamanlı olarak düzenlediği ulusal toplantılarından üçüncüsünü, 17-20 Mayıs tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmen Evinde, 81 ilden 250 delegenin katılımıyla yapılacağı kaydedildi.

İki kuruluşun ortak açıklamasında, bu ulusal toplantının en önemli gündem maddelerinden birini de Habitat için Gençlik Derneğinin BM Nüfus Fonu, Levis, MTV Türkiye ortaklığında geliştirdiği, gençlerin cinsel sağlık üreme sağlığı konularında bilinçlenmelerini ve HIV AIDS hastalıklarından korunmalarını sağlamayı hedefleyen "Bir Gençlik Hikayesi" adlı ulusal gençlik cinsel sağlık savunuculuk kampanyasının 19 Mayıs Cumartesi günü saat 09:00’da Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu ile buluşması olduğu vurgulandı.

Açıklamada, kampanyanın açılış panelinde her iki kuruluşun en üst düzey yöneticilerinin genel kurula ve kamuoyuna hitap edeceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!