Cilt bakımı için bir de mutfağınızı karıştırın!

Güncelleme Tarihi:

Cilt bakımı için bir de mutfağınızı karıştırın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 16:49

Çoğu kadın yüksek miktarda para harcayarak sahip olduğu bakım ürünlerinin güzellik getireceğine inanır. Yalnız şöyle bir şey var ki, güzellik sandığınız kadar pahalı değil…

Haberin Devamı

Mutfaktaki birçok sebze ve meyve cilt için oldukça faydalıdır. Peki, cilt güzelliği için bu ürünleri nasıl kullanabiliriz?

Cilt bakımı için bir de mutfağınızı karıştırın

Salatalık

Salatalıklar yuvarlak bir şekilde dilimleyerek gözlere konulduğunda gözdeki şişkinliği almaktadır.

Bir diğer kullanım şekli olarak salatalığı rendeleyebilirsiniz. Rendelenen salatalıklar buz kalıbına konularak dondurulur. Donmuş salatalık küpleri ise ciltteki kırışıklığı gidermeye yardımcı olur.

Cilt bakımı için bir de mutfağınızı karıştırın

Domates

Sofraların sultanı olan domates sayesinde cilt renginizi açabilirsiniz. Bunun için bir adet orta boy domatesi güzelce yıkayın. Eğer blenderınız varsa domatesi iyice püre haline getirin. Eşit miktarda un ile karıştırın ve krem kıvamını aldırın.  Geceleri uyumadan önce bu maskeyi uygulayın ve 20 dakika sonra durulayın. Ayda iki kere kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cilt bakımı için bir de mutfağınızı karıştırın

Limon

Limonun cilt için bilinen en büyük etkisi siyah nokta üzerinedir. Siyah noktalardan kurtulmak için bir yumurtanın beyazını ve 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Bu maskeyi geceleri uygulamanı doğru bir tercih olacaktır. Temiz bir cilde uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Bu sırada cildiniz kaşınacak ve gerilecektir. Endişe etmenize gerek yok. 20 dakika sonra ılık su yardımı ile durulayın. Haftada 1 kez kullanmanızı tavsiye ederiz.

Cilt bakımı için bir de mutfağınızı karıştırın

Patates

Siyah noktaların bir diğer düşmanı da patatestir. 1 orta boy patatesi soyun ve blenderdan geçirin. Püre haline gelen patatesi cildinize maske şeklinde uygulayın.  10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca göz altı morlukları ve şişlikleri için yuvarlak kesilen patatesleri gözlerinize koyarak 15 dakika bekletebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!