Cilde iyi gelen yağlar nelerdir? Kuru, sivilceli ve hassas cilde iyi gelen yağlar ve kullanımları

Güncelleme Tarihi:

Cilde iyi gelen yağlar nelerdir Kuru, sivilceli ve hassas cilde iyi gelen yağlar ve kullanımları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 00:33

Cilde iyi gelen yağlar doğal ve saf yağlardır. Bu yağlar cildi nemlendirme, onarma ve besleme özellikleri sahip oldukları için oldukça sağlıklıdır. Doğal ve saf yağlardan yararlanarak cildiniz için en iyi yatırımı yapabilirsiniz. Sizin için cilde iyi gelen tüm yağları ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Cilde iyi gelen yağlar hindistancevizi yağı, tatlı badem yağı, acı badem yağı, çay ağacı yağı ve argan yağıdır. Bu yağlar cildi korur ve nemlendirirken onarır. Cildiniz için doğal bir çözüm ararsanız doğal yağları tercih etmeniz daha sağlıklı olur. Doğru şekilde üretilmiş saf ve doğal yağlar cilt için daha sağlıklıdır.

Cilde İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

Cilde iyi gelen en popüler yağ hindistancevizi yağıdır. Yapılan araştırmalarda hindistancevizi yağının antioksidan, anti bakteriyel ve yara iyileştirme özelliği olduğu tespit edilmiştir. Kullanımı ise oldukça basittir. Direkt olarak cilde sürülmesinde herhangi bir problem bulunmaz. Haftada birkaç kez yatmadan önce hindistancevizi yağını temiz cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Tatlı badem yağı da cilde iyi gelen bir diğer doğal yağdır. Cilt onarımını desteklemesi sayesinde birçok kişi tarafından kullanılır. Tatlı badem yağı da temiz cilde haftada birkaç kez masaj yaparak uygulanır. Cilde iyi gelen diğer yağlar acı badem yağı, argan yağı, çay ağacı yağı, kuşburnu yağı, aspir yağı ve gül yağıdır. Gül yağı herkes tarafından cilt üzerindeki olumlu etkileri bilinen bir yağdır. Cilt için doğal bir peeling olarak da gül yağı kullanılabilir.

Haberin Devamı

Kuru Cilde İyi Gelen Yağlar ve Kullanımları

Soğuk kış aylarında koruyan cildinizi korumak için bazı bakımlar yapmanız gerekebilir. Kuru cilt için kullanılması gereken yağlar:

Argan Yağı: İçerdiği Omega 3 ve E vitamini sayesinde cildi nemlendirir. Temiz cilde her gün sürülebilir.

Hindistancevizi Yağı: Kışın cilt bakımı için en çok tercih edilen yağlardan biridir. Doğal nemlendirici olması sayesinde kuru ciltlerde oldukça etkilidir.

Avokado Yağı: Yaşlılık karşıtı olan avokado yağı cildi nemlendirmek için de kullanılır. Kış aylarında kuruyan ciltler için en iyi yağlardan biridir.

Badem Yağı: Canlı ve parlak bir cilde sahip olmak isteyen kişilerin ilk tercihleri arasında badem yağı yer alır. Cilde her gün masaj yaparak badem yağı uygulayabilir ve cildinizin daha nemli ve parlak bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sivilceli Cilde İyi Gelen Yağlar ve Kullanımları

Sivilceli ciltler için biberiye yağı, kekik yağı, jojoba yağı ya da kuşburnu yağı önerilir. İlk olarak sivilceli cilt için önerilen yağ kekik yağıdır. Özellikle sivilcelerin yoğun olduğu alana pamuk yardımı ile her gün kekik yağını sürmek gerekir. Jojoba yağı içerdiği D ve E vitamini sayesinde sivilce izlerini geçirir. Kuşburnu yağı her ne kadar nadir bulunan bir yağ olsa da aktarlardan alınabilir. Sivilceli ciltlerde cilt temizliği ile beraber cildi nemli tutmak da oldukça önemlidir.

Hassas Cilde İyi Gelen Yağlar ve Kullanımları

Hassas ciltlere iyi gelen yağlar ve kullanımları:

Biberiye Yağı: Antioksidanlar sayesinde ciltteki serbest radikallerin hareketlerini engeller ve cildi temizler.

Haberin Devamı

Lavanta Yağı: Yapısı gereğince bakteri ve mikroplara karşı etkili olan lavanta yağı hassas ciltler için de uygundur.

Argan Yağı: Cildi yumuşatması ile bilinen argan yağı hassas ciltlerin vazgeçilmezidir. Özellikle kırışıklık olan bölgelere pamuk yardımı ile uygulanabilir.

Kamelya Yağı: İçerdiği Omega-9 ve yağ asitleri sayesinde cildi yağlandırmadan besler. Kuru ve hassas ciltler için kullanıma uygundur.

Nane Yağı: Aloe vera yağı ile karıştırılarak nane yağı kullanılabilir. Hassas ciltlerin gün aşırı kullanması tavsiye edilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!