Çikolata Sivilce Yapar Mı? Bitter, Beyaz Ve Sıcak Çikolata Yemek Ve İçmek Sivilce Çıkarır Mı

Güncelleme Tarihi:

Çikolata Sivilce Yapar Mı Bitter, Beyaz Ve Sıcak Çikolata Yemek Ve İçmek Sivilce Çıkarır Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 17:22

Çikolata, Kakao ağacı tohumlarından üretilmektedir. Üretim aşamasında süt, fıstık-fındık ilave edilerek kalori değeri yükseltilerek lezzet ve nefaseti artırılan bir yiyecektir. Çikolata yüksek kalorili ve hızlı enerji veren bir besin olarak dünyanın her yerinde tüketilmektedir. Çikolata sivilce yapar mı? Bitter, beyaz ve sıcak çikolata yemek ve içmek sivilce çıkarır mı konusunu sizin için detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Çikolata sivilce yapar mı? Sorusu herkes tarafından yöneltilmektedir. Pek çok şeyde olduğu gibi çikolatanın sivilce yapacağı tezi de yanlıştır. Bir enflamasyon türü olan sivilceler, çoğunlukla genetiktir. Hormon düzensizliğine bağlı olarak da sivilce çıkabilmektedir. Kadınlar, erkekler farklı çikolata türleriyle araştırmaya dahil edilirken, adet günleri yakın kadınlar kapsam dışı bırakılmıştır. Çocuklar arasında yapılan araştırmalar da çikolatanın masum olduğuna inanılmaktadır. 

 Çikolata Sivilce Yapar mı? 

 Çikolata, tropik bölgelerde yetişen kakao ağaçlarının çekirdeklerinden üretilen bir yiyecektir. Geçmişte, tıp camiasında, çikolatanın sivilce yaptığı söylenmekteydi. Hatta 1940- 1950 dönemlerinde çıkan kitaplarda, sivilce tedavi uzmanları tarafından sivilce tedavisi olanların çikolatadan uzak durması gerektiği önerilmekteydi. İleriki dönemlerde yapılan araştırmalar çikolatanın sivilce yaptığı tezini çürütmüş bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

 1969 yılında J.E Fulton ve ekibi yaptığı araştırma sırasında çikolata ve sivilce bağlantısını araştırmıştır. Kakao oranları farklı çikolata yiyenler arasında olumsuzluk görülmemiştir. Yapılan araştırma sonuçlarından tıp dergileri tarafından alıntılar yapılmıştır. Halen tartışma konusu olan çikolata ve sivilce tartışılmaktadır. Yaşanan kırk yılı aşkın sürede sivilceyle çikolata bağlantısı konusunda hiç araştırma yapılmamıştır. 27 kişi üzerinde denen 1971 yılında yapılan araştırma, süt, çok miktar çikolata ve gazlı içecekler verilmiştir. Bir hafta sonunda sivilce görülmemiştir. Devam eden yıllarda yapılan araştırmalardan farklı sonuçlar alınmaktadır. Kadınlar, erkekler araştırmaya katılmış, adet dönemi yaklaşan kadınlar program dışında bırakılmıştır.

 Çikolata ve sivilce arasındaki ilişkiyi araştıran uzmanlar, farklı tür çikolata, yaş grubu ve katkı maddeleri sınamıştır. Sonuçta 0 doğal çikolata yiyenlerle fındık-fıstık-süt katkılılar farklı sonuç vermiştir.

  Bitter, Beyaz Ve Sıcak Çikolata Yemek ve İçmek Sivilce Çıkarır mı? 

 Çikolata her yaştan insanın severek tükettiği lezzetli bir yiyecektir. Çikolata yiyenlerde sivilce çıkar görüşüne dayanarak uzmanlar deneyler yapmaktadır. Bu deneyler belirli yaş aralığında kadınlar, erkekler ve çocuklar arasında yapılmaktadır. Adet dönemi yakın kadınlar araştırmaya dahil edilmemiştir.

Haberin Devamı

 Diyetetik ve beslenme akademisi, sivilce ve beslenme bağlantısını araştırmıştır. Yayınlanan makalede, görüş farklılıkları gözlemlenmiştir. Çikolatanın sade olarak ve başka yiyeceklerle beraber alınmasının farklı sonuçları görülmüştür. Süt ürünleri, çikolata ve şekerli içeceklerin olumsuz etkisi olabileceği saptanmıştır. Bitter çikolata tüketim durumuna göre farklı özellik taşımaktadır. 

 Yüksek tüketimi sivilce nedeni olabilirken, az tüketenlerde olumsuzluk gözlenmemiştir. Beyaz ve sıcak çikolata tüketimi de görüş farklılıklarına neden olabilmektedir. Mutluluk ve enerji veren çikolata yemenin sivilce çıkardığına dair net bilgi yoktur. Kimileri olumlu kimileri olumsuz sonuçların varlığını savunmaktadır. Bu nedenle çikolata tüketiminde ölçülü davranmakta yarar vardır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!