Büyük memeler ruh sağlığını bozabilir

Güncelleme Tarihi:

Büyük memeler ruh sağlığını bozabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 12:54

Samsun’da Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, büyük meme sorunu yaşayan bir çok kadının önemli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bu durum, kamburluğa, boyun ve bel fıtığına kadar giden, ameliyatla sonuçlanacak problemlere de yol açar" dedi.

Haberin Devamı

Bir kadının memelerinin normalden büyük olmasının iki ciddi sorunu beraberinde getirdiğini ifade eden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, bunlardan birincisinin ciddi bir sağlık sorunu, ikincisinin de estetik ve psikolojik sorun olduğunu dile getirdi. Kadınların, memelerini kendilerinin bir simgesi olarak gördüğünü kaydeden Doç. Dr. Akbaş şöyle konuştu:

"Bu simgenin bozuk ve abartılı olması o kadının kadınlık algısını sıfırlar. Dolayısı ile psikolojik ve ruhsal sorunlar ortaya çıkar. Hatta boyun ve bel fıtığına kadar giden, ameliyatla sonuçlanacak problemlere de yol açar. Büyük göğüs problemine sahip olan bir çok kadın, söylediğim sorunlar nedeniyle sosyal hayatında da ciddi krizler yaşayabilir."

CERRAHİ MÜDAHALE GEREKLİ

Meme büyüklüğü problemi olan kadınların mutlaka cerrahi tedaviyle, estetik operasyonla göğüslerini normal şekline, ağırlığına ve görünümüne getirmesi gerektiğini anlatan Doç. Dr. Hayati Akbaş, şunları kaydetti:

"Büyük meme, kıyafet giyme özgürlüğünü kısıtlayabilir, kadın kendisine uyan kıyafet bulmakta zorluklarla karşılaşmasına neden olabiliyor. Eğer bu operasyon gerçekleştirilmez ise kamburlaşma, omurgada rahatsızlıklar, bel ve boyun fıtığı gibi sağlık sorunları ortaya çıkar. Kadının manevraları, harekat kabiliyeti kısıtlanır. Bu operasyon bir sanat gerektiren, tecrübe, deneyim gerektiren bir olaydır. Mutlaka estetik cerrahlar tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde memenin kaybedilmesi bile söz konusu olabilir." PSİKOLOG

Haberin Devamı

AKTAŞ: KİŞİNİN RUH SAĞLIĞINI BOZABİLİR

Standart ölçülerin dışındaki büyüklükte göğse sahip kadınların günlük hayatlarının kısıtlandığını söyleyen Psikolog Mine Aktaş ise şu bilgileri verdi:

"Büyük memesi olan kadınlarda kamburlaşma, boyun ve sırt ağrısı gibi fiziksel sorunlara neden olmanın yanı sıra, psikolojik travmaya da yol açabiliyor. Göğüs, kadınlara yaradılışında verilmiş en güzel, en doğal aksesuardır. Standartlarda ve güzel olması her kadını mutlu ederken, standartlardan daha büyük göğüsler farklı bazı yönlerden kişinin ruh sağlığını bozabiliyor. En basitinden ne kadar kapalı, dikkat çekmeyecek bir kıyafet giyseler de büyük göğüslerinden dolayı gözlerin orada yoğunlaşması, kadınları ciddi tedirgin ediyor. Beğendiği kıyafetlerin olmaması, yaşı ne kadar genç olursa olsun, doğum yapmadan, emzirmeden erken sarkması gibi nedenler bile kadınların da özgüven kaybına, içe kapanmaya hatta depresyona yol açmaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!