Bu ilaca ulaşamıyorsanız dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Bu ilaca ulaşamıyorsanız dikkat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 00:00

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, piyasada olmadığı için “karaborsa”da ya da internette 3-4 misli fiyatına bulunabildiği iddia edilen “Bleocin” adlı ilacın birlik bünyesindeki İthal İlaç Temin Birimi tarafından temin edilebildiğini, stoklarında da yeterli miktarda bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kızılay, söz konusu ilacın ülkede ruhsatı olduğu halde ilaç firması tarafından çeşitli nedenlerle üretilmediğini ya da “bir biçimde” piyasada bulunmadığını belirtti.


Kızılay, “Ancak vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol ile söz konusu ilaç, birliğimiz bünyesindeki İthal İlaç Temin Birimi tarafından temin edilebilmekte, stoklarımızda da yeterli miktarda bulunmaktadır. Ayrıca geri ödeme kapsamında olan ilacın temini sırasında da vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep edilmemektedir” ifadesini kullandı.


Bunun gibi piyasada bulunamayan tüm ilaçların temini için Türk Eczacıları Birliği İthal İlaç Temin Birimi'nin Ankara ve İstanbul ofisleriyle hizmet verdiğini bildiren Kızılay, hastaların Ankara ofisine 312-4098181, İstanbul ofisine ise 212-5891920 numaralı telefonlardan ulaşabileceklerini kaydetti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!