Her gün tüketilmesi gereken 2 besin

Güncelleme Tarihi:

Her gün tüketilmesi gereken 2 besin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 21:23

Kansere karşı önlem almak ve sağlıklı beslenmek için her gün tüketilmesi gereken besinler var. Herkesin günlük alması gereken besinler nedir? İşte Cevabı…

Haberin Devamı

Herkesin dert yandığı bir konudan bahsedelim, Tabi ki de konumuz kansere karşı önlem almak. Peki, neler yapmalıyız? Nasıl beslenmeliyiz? Nelere dikkat etmeliyiz. Her şeyden önce besin listemizi güncellememiz gerekmekte, neler yediğimize dikkat etmemiz gerekmekte. Sağlıklı yaşamak isteyen herkesin besin listesinde olması gereken yumurta ve yulaftan bahsedelim.

Her gün tüketilmesi gereken 2 besin

Her gün tüketilmesi gereken iki besin: Yumurta ve Yulaf

Yumurta, herkes bilir ki anne sütünden sonra tüm temel besin öğeleri içeren mucizevi bir besindir. Oldukça protein içermesinden ötürü sporcuların besin listesinden asla çıkmaz. Eğer sağlıklı yaşamak ve kansere karşı önlem almak için yumurtayı kesinlikle besin listenize eklemeli ve her sabah en az 1 adet yemelisiniz.

Haberin Devamı

Son dönemlerde kansere karşı önlem için doktorların özellikle değindiği nokta ise lifli gıda tüketiminin artırılmasıdır. Tahıllar arasında besin değeri oldukça yüksek olan yulaf, diyet listelerinde oldukça fazla yer almaktadır. Kolesterol seviyesini düşürmesiyle bilinen yulaf, kesinlikle beslenme programında yer almalıdır. Yulafın nasıl tüketileceği konusunda tartışmalar olsa da ortak genel görüş, sabah kahvaltılarında ya da ara öğünlerde bir kâse yoğurda tüketilmesidir.

Her gün tüketilmesi gereken 2 besin

Sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlar arasında gelen yulaf ve yumurtanın yanında fiziksel aktivite ve spor ile beslenme desteklenmelidir. Yeterli ve dengeli beslenme ile sporu bir arada olduğunda zaten kansere karşı önlemi almış olacaksınız. 

BAKMADAN GEÇME!