Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen çaylar ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler nelerdir Boğaz ağrısına iyi gelen çaylar ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 19:12

Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler, sıkça araştırılan rahatsızlıklardan biridir. Özellikle de havaların soğuması ile beraber önem kazanan rahatsızlıklar arasındadır. Bu sebeple Boğaz ağrısına neyin iyi geldiğini araştırarak bu konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen çaylar ve tarifleri detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Boğaz ağrısı için papatya çayı ya da ada çayı önerilmektedir. Boğaz ağrısı için ballı limonlu su da önerilen tarifler arasında yer alır.

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

Solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklanan boğaz ağrısı herkesin başına gelebilen bir durumdur. Özellikle mevsim geçişleri ve soğuk havalar boğaz ağrısı için bir sebeptir. Bu nedenle kış aylarında hasta olmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmanın yanında bazı çaylar ve tarifler de tüketmekte fayda vardır. Evde yapılacak oldukça basit tarifler ile bağışıklık sistemini desteklemek ve boğaz ağrısını önlemek mümkün olur.

Boğaz ağrısı esnasında yutkunmada problem olması boğazın kuru kaldığı anlamına gelir. Bundan dolayı yutkunma problemi olan kişilerin mutlaka bol bol su içmeleri ve boğazlarının kurumasına engel olmaları gerekir. Boğaz ağrısı özellikle geceleri uyku sorununa da yol açar. Soğuk algınlığı ya da grip sonrası meydana gelebildiği gibi mevsim geçişleri ya da alerji de boğaz ağrısına sebep olabilir. Boğaz ağrısı için ada çayı, nane çayı, papatya çayı, bal ya da tuzlu su kullanılabilir.

Haberin Devamı

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Çaylar ve Tarifler

Boğaz ağrısına iyi gelen tarifler ülkemizde sıklıkla araştırılan bir konudur. Bu tarifleri ara ara kullanmak da faydalı olacağından boğaz ağrısını beklemeden de bu içecekleri tüketmek mümkündür. Kış aylarında daha çok karşılaşılan bir sorun olsa da boğaz ağrısı alerjik bir durumdan da kaynaklanabilir. Tozlu ve havasız yerlerde mümkün olduğunca az durmak ve temiz hava almaya özen göstermek gerekir. Bunun dışında boğaz ağrısı için tüketilebilecek çaylar ve tarifler bu şekildedir:

Papatya Çayı: Doğal bir iltihap çözücü olarak bilinen papatya çayı boğazda bulunan hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Yabancı bakterilerin boğazdan sökülmesine yardımcı olur ve boğaz ağrısı kısa sürede geçer. Ayrıca papatya çayının antioksidan özelliği olduğundan bağışıklık sistemi için de oldukça önemlidir.

Ada Çayı: Zararlı organizmaların boğazda yok edilmesini sağlayan ada çayı direkt olarak içilebildiği gibi gargara olarak da kullanılabilir. Öksürük ve boğaz ağrısı için etkili çaylardan biridir.

Haberin Devamı

Rezene: Balgam sökücü ve aynı zamanda iltihap giderici olan rezene de ada çayı gibi öksürük ve boğaz iltihaplarında oldukça etkilidir.

Sarımsak: Doğal bir antibiyotik olarak kabul gören sarımsak enfeksiyonların düşmanı gibidir. Taze sarımsak yiyerek boğaz ağrısını azaltmak ve yatıştırmak mümkündür.

Tuzlu Su: Bir bardak suyun içerisinde bir çay kaşığı tuz koyarak bu su ile gargara yapmak boğaz ağrısı için şifa niteliğindedir. Tuzlu su boğazdaki mikropları öldürür ve 3-4 saatte bir tekrarlanması gerekir.

Hamilelikte Boğaz Ağrısı

Hamilelik dönemleri kadınların bağışıklık sisteminin düştüğü bir dönemdir. Bu dönemde ortaya çıkan öksürük ve boğaz ağrısı şikayetleri için öncelikle doktora gitmek ve bu doğrultuda bir tedavi yolu izlemek gerekir. Bazı çayların tansiyon düşürme özelliği olduğu için hamilelik esnasında doktor eşliğinde ilerlemek daha faydalıdır. Hamilelikte istirahat, bol sıvı tüketimi ve vitamin desteği bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Bu dönemlerde kadınların beslenmesine de dikkat etmesi ve mümkün olduğunca zararlı gıdalardan uzak durmaları gerekir. Hamilelikte boğaz ağrısı için en etkili yöntem bol sıvı tüketimidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!