Boğaz ağrısına iyi gelen 4 doğal yöntem

Güncelleme Tarihi:

Boğaz ağrısına iyi gelen 4 doğal yöntem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 14:39

Öksürük ve boğaz ağrısı şikayetleriyle sıklıkla karşılaşıyor musunuz? Herhangi bir ilaç kullanmadan önce evde doğal yöntemlerle de boğaz ağrısından kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Boğaz ağrısı, birçok rahatsızlığın belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Bu şikayetin en büyük sebebi iltihaplar. Çoğunlukla virüs veya bakteriler tarafından iltihap oluşur.

NEMLENDİRME

Her ne kadar boğaz ağrısının en büyük sebebi virüsler olsa da, kuru hava da boğazdaki ağrıyı tetikleyen önemli bir faktör. Kuru hava,boğazdaki mukus bölgeye zarar verir ve boğazın tahriş olmasına neden olur. Kuru hava sorununun çözümü için evde nemlendirici buhar makineleri kullanılabilir.

Boğaz ağrısına iyi gelen 4 doğal yöntem

ADAÇAYI VE EKİNEZYA KARIŞIMI

Avrupa'da uzun yıllardır kullanılan adaçayı ve ekinezya, soğuk algınlığı için kullanılan doğal bir bitki kürü. Yapılan bir araştırmada yalnızca 3 gün boyunca adaçayı ve ekinezya karışımını kullanan hastaların boğaz ağrısı probleminin %50 oranında azaldığı gözlemlenmiş. Bazı araştırmacılar, adaçayının içinde bulunan ursolik asitin iltihap önleyici özelliği olduğunu, ekinezyanın da bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Boğaz ağrısına iyi gelen 4 doğal yöntem

MEYAN KÖKÜ İLE GARGARA

Meyan kökü, bir numaralı iltihap önleyici ve iyileştirici etkisi olan bir bitki. Yapılan bir araştırmada ameliyat sonrası boğazda oluşan ağrının giderilmesinde şekerli suyla gargara yapmak yerine meyan kökü ile gargara yapmanın boğaz ağrısında iki kat daha etkili olduğu ortaya çıkarıldı. Meyan köküyle gargara yapmak yerine çayı yapılarak da tüketilebilir.

Boğaz ağrısına iyi gelen 4 doğal yöntem

BALLI VE MENTOLLÜ PASTİLLER

Pastiller, tahriş olmuş veya iltihaplanmış olan mukozayı rahatlatan bir madde içerirler. Özelikle bal ve mentol içeren pastilleri kullanmak yararlı. Bal, soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı için en iyi koruyuculardan. Aynı zamanda doğal bir öksürük giderici olarak da bilinir. Balın yanı sıra mentol içerikli pastilleri de kullanabilir. Mentolün anesetzik etkisi boğaz ağrısını hafifçe uyuşturarak dindirir. Bazı pastillerin içeriğinde yüksek oranda şeker bulunur. Buu sebeple kullanmadan önce içerisinde ne kadar şeker olduğunu mutlaka kontrol edilmeli.

Haberin Devamı

Boğaz ağrısına iyi gelen 4 doğal yöntem

BAKMADAN GEÇME!