Böbreğinden 87 taş çıktı

Güncelleme Tarihi:

Böbreğinden 87 taş çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2007 11:26

MUŞ Şeker Fabrikası'nda mevsimlik işçi olarak çalışan 50 yaşındaki Refik Ekici'nin sağ böbreğinden irili- ufaklı 87 tane taş çıktı. Ameliyat sonrasında en büyüğü 2 santimetre olan taşları gören Ekici yakınlarına, “Sakın bu taşları atmayın, hepsini saklamak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Kepenek Köyü'nde yaşayan ve 10 yıldan bu yana böbrek ağrısı çeken 7 çocuk babası Refik Ekici, ağrılarının artması üzerine Muş Devlet Hastanesi'ne gitti. Yapılan tahlil ve çekilen röntgen filmleri sonrasında üroloji uzmanı Dr. Muhattin Çalışkan tarafından ameliyata alınan Ekici'nin sağ böbreğinden 87 taş çıkarıldı. Yaklaşık 4 saat süren operasyon sonrasında kısa süre kaldığı yoğun bakımdan çıkarılan Ekici, böbreğinden çıkan taşları şaşkınlıkla inceledi. Yıllarca acı çektiğini söyleyen Ekici, “İhmalkârlıktan doktora gitmedim. Son zamanlarda ağrılarım artınca hastaneye geldim ve böbreğimde taş olduğunu söylediler. Ancak bu kadarını beklemiyordum. Taşların hepsini saklayacağım” dedi.

Ekici'nin zor ameliyat geçirdiğini söyleyen Dr. Muhittin Çalışkan ise “Taşlar çok küçük olduğu için çıkarmak biraz zaman aldı. Ama sonunda böbreği taşlardan çıkarmayı başardık. Hastamızın durumu şimdi daha iyi ve birkaç gün sonra taburcu edilecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!