Güncelleme Tarihi:
Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, süt ve süt ürünlerinin, kremalı yiyeceklerin, tavuk mamullerinin, mayonezli ve yumurtalı ürünlerin ve pişirilmiş fakat uygun koşullarda saklanmayan etlerin besin zehirlenmesi açısından yüksek risk taşıyan gıdalar olduğunu belirtti.
En sağlıklı beslenme biçiminin meyve ve sebze ağırlıklı olduğunu kaydeden Aydın, şu bilgileri verdi:
“Türkiye meyve ve sebze açısından zengin olmasına karşın besinlerin saklanması ve pişirilmesi büyük önem taşımaktadır. Besin zehirlenmesi az gelişmiş ülkelerde daha fazla görülmektedir. Bunda yetersiz çevre koşulları ve toplumun sosyo-kültürel yapısının düşük olması da önemli rol oynamaktadır. Yiyeceklerin sağlıksız koşullarda hazırlanması besin zehirlenmelerine yol açıyor. Besin zehirlenmesi bunaltı, kusma, ateş, karın ağrısı, kanlı ve mukuslu olabilen ishal belirtileriyle kendisini göstermektedir. Zehirlenmenin ardından kişiler, vücudun enerji açığını kapatmak için şekerli gıdalar ve bol miktarda su tüketmelidir.”