Bebek yağının vücuda faydaları nelerdir? Yetişkinlerde cilde, saça ve selülite faydalı mıdır? Ne işe yarar?

Güncelleme Tarihi:

Bebek yağının vücuda faydaları nelerdir Yetişkinlerde cilde, saça ve selülite faydalı mıdır Ne işe yarar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 03:24

Bebek yağını makyaj temizlemek, çatlakları önlemek ve cildinizi nemlendirmek için kullanabilirsiniz. Doğal bir yağ olmasından dolayı içinde herhangi bir kimyasal barındırmaz. Bebek yağı ile cildinize bulaşmış olan boyaları da ciltte herhangi bir tahriş yaratmadan çıkarabilirsiniz. Bebek yağının vücuda faydaları ve yetişkin cildindeki etkilerini ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Bebek yağının çatlakları giderme ve selülit görünümünde azalma sağladığı bilinmektedir. Cildi nemlendirmek ve makyajınızı daha doğal çıkarmak için de bebek yağı kullanabilirsiniz. Daha çok bebekler için kullanıldığı bilinse de bebek yağı yetişkinler tarafından da oldukça fazla kullanılır.

Bebek Yağının Vücuda Faydaları Nelerdir?

Farklı cilt özelliklerine ve değişik cilt sorunlarına sahip kişiler bebek yağı kullanabilirler. Sağlıklı bir cilt için ve cildi taze tutabilmek için düzenli olarak bebek yağı kullanabilirsiniz. Bebek yağının faydaları:

Hassas ciltleri rahatlatmak için kullanılır.

Yetişkinler bebek yağını cilt bakımı için kullanabilir.

Cilde bulaşmış olan kimyasal boyalar bebek yağı sayesinde kolay bir şekilde çıkar.

Sağlıklı ve doğal bir şekilde makyajı çıkarmak için kullanılır.

Haberin Devamı

Çatlakları giderme ve çatlak görünümünde azalma sağlar.

Topuklarda oluşan çatlakları giderir.

Cilde yapışmış olan yara bandını ya da sakızı bebek yağı ile çıkabilirsiniz.

Birbirine geçmiş olan aksesuarları ayırmak için de bebek yağı tercih edebilirsiniz.

Her duştan sonra bebek yağı ile kurumuş vücudunuza masaj yapabilir ve sonrasında su tutarak daha parlak ve nemli bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Yetişkinlerde Cilde, Saça ve Selülite Faydalı mıdır?

Bebek yağını yetişkinler cilt için makyaj temizleme suyu yerine kullanabilirler. Cilde yumuşaklık verir ve aynı zamanda de gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Göz altındaki morluklar için de bebek yağı kullanabilirsiniz. Bebek yağı göz ve çevresindeki kan dolaşımını hızlandırır ve morlukların da gitmesine yardımcı olur.

Soğuk, sert ve karasal iklimde yaşıyorsanız dudak çatlamaları için de bebek yağı kullanabilirsiniz. Bu durumda bebek yağı dudaklara canlı ve parlak bir görünüm sağlar. Eğer kuru bir cildiniz varsa cildinizi nemlendirmek için de bebek yağı kullanabilirsiniz. Vücudun nem dengesini sağlar ve aynı zamanda sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Bebek yağını saçların daha parlak görünmesi için de kullanabilirsiniz. Yıpranmış ve kuru saçlar için etkili olan bebek yağı daha parlak bir görüntü verir. İçinde birçok bitkisel yağ bulunduğu için saça doğal bir nem verir ve özellikle birbirine karışan saçların kolay bir şekilde açılmasını sağlar.

Ne İşe Yarar?

Bebek yağı kullanım alanına göre değişir. Saçlarda kullanmak isterseniz öncelikle saçı saf su ile nemlendirmeli ve sonrasında da suç uçlarına bebek yağı sürmelisiniz. Yağlı bir yapısı olmasından dolayı ıslak saçta uygulanması tavsiye edilir.

Dudaklarınızı nemlendirmek ya da çatlaklardan kurtulmak için ise 1 tatlı kaşığı bebek yağının içine iki damla limon suyu damlatın ve az miktarda da şeker ilave edin. Bu karışımı dudağınıza sürdükten sonra anında dudaklarınızın nemlendiğini ve canlandığını hissedeceksiniz. Aynı zamanda eğer cildinize bulaşan bir boya varsa boyayı temizlemek için de boyalı bölgeye birkaç damla bebek yağı dökebilirsiniz.

Topuk bölgesinde oluşan çatlak ve sertlikleri önlemek için de uyumadan önce bir pamuk yardımı ile topuklarınıza bebek bağı sürebilirsiniz. Sonrasında pamuklu bir çorap giyerek uyuyabilir ve uyandığınızda ayaklarınızın yumuşacık olduğunu görebilirsiniz. Bebek yağı içinde bulundurduğu E vitamini, lavanta yağı, papatya yağı ve buğday tohumu yağı ile oldukça doğal ve faydalıdır. Özellikle bebeklerin cildini korumak ve nemlendirmek için kullanılsa da doğal olmasından dolayı yetişkinler de sıklıkla tercih ederler. Adı genelde bebekler kullanıldığından bebek yağı olarak kalmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!