Başörtülü kadınlara avuç içinden güneş almak yeterli

Güncelleme Tarihi:

Başörtülü kadınlara avuç içinden güneş almak yeterli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 12:14

Ağrı Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Şule Şeyma Şanlı, başörtülü kadınların güneşlenme konusunda endişelenmemesi gerektiğini, günde 5-10 dakika kadar avuç içinden güneş almalarının yeterli olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yaz aylarında güneşten yeterince faydalanmak gerektiğine işaret eden Şule Şeyma Şanlı, "Başörtülü kadınların günde 5-10 dakika kadar avuç içinden güneş almaları uygundur. Bu sürede alınan D vitamini yeterli olacaktır. Kapalı oldukları için endişelenmesinler, avuç içinden alacağımız D vitamini bizim günlük ihtiyacımızı karşılayacaktır" diye konuştu.

Bilinçli ve doğru bir şekilde beslenmek, zayıflamak isteyenleri diyet polikliniğine davet eden Şanlı, obezitenin yaşam kalitesi ve süresini azaltan ciddi bir sorun olduğuna vurgu yaptı. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte terle beraber su ve mineral kaybı görüldüğünü anımsatan Şule Şeyma Şanlı, bu konuda şunları söyledi:

"Bunun sonucu olarak bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık sorunları olur. Yaz aylarında kahvaltıda az yağlı peynir, yeşillik, zeytin gibi gıdalar tüketilmeli. Kızartmalardan uzak durmalıyız. Kahvaltıda özellikle kafeinli içecekler yerine süt, taze meyve suyu, bitki çayı, ıhlamur gibi içecekler tercih edilmeli. Yaz aylarında vücut direncimizi artırmak, terle beraber kaybettiğimiz suyu karşılamak, vitamin ve mineral kaybını karşılamak için günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeye çalışmalıyız. Sıvı tüketimi de bu aylarda çok önemlidir. Günde en az 10-12 bardak su içmeliyiz ve bunu da gün içerisinde paylaşmalıyız. Yaz aylarında besin zehirlenmesi de çok fazla görülen bir sorundur. Bu kısa süreli seyredebildiği gibi uzun süreli de seyredebilir hatta ölüme kadar gidebilir. Bu yüzden yaz aylarında açıkta satılan besinlerden uzak durmalıyız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!