Barfiks faydaları nelerdir? Fıtığa, skolyoza ve omurgaya iyi gelir mi? Barfiksin çalıştırdığı ve geliştirdiği kaslar nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Barfiks faydaları nelerdir Fıtığa, skolyoza ve omurgaya iyi gelir mi Barfiksin çalıştırdığı ve geliştirdiği kaslar nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 03:21

Barfiks özellikle sırt ve kol kaslarının gelişmesi için yapılan bir harekettir. Fıtık, omurga hareketi ve skolyoz için de barfiks uzmanlar tarafından önerilir. Barfiksin faydaları ve çalıştırdığı kaslar ile ilgili detayları derledik.

Haberin Devamı

Barfiks gövde sağlamlığının artması ve kasların güçlenmesini sağlayan bir harekettir. Duruş bozukluğunun önüne geçmek ve kardiyo yapmak için de barfiks hareketi yapılabilir.

Barfiks Faydaları Nelerdir?

Barfiks sırt kaslarının güçlenmesine ve duruşun düzeltilmesine yarayarak duruş bozukluğunun önüne geçilmesini sağlar.

Barı kavrayarak kişinin kendini yukarı çektiği bir hareket olan barfiks tutuş kuvveti ile bilek kaslarının da gelişmesine yardım eder.

Vücut ağırlığı ile gerçekleşen bir hareket olduğu için kasların doğal bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Dengenin gelişmesini ve daha sağlıklı olmasını sağlar.

Barfiks yoğun bir egzersiz olduğu için kardiyo olarak adlandırılır ve kalp atışının hızlanmasını sağlayarak yağ yakımının desteklenmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Gövde sağlamlığı için yapılan barfiks aynı zamanda core bölgesinin de güçlenmesine destek verir.

Fıtığa, Skolyoza ve Omurgaya İyi Gelir mi?

Ön kol ile beraber sırt kısmının birlikte çalıştığı barfiks hareketini düzenli yaparak kasık ve bel fıtığının engellenmesini sağlayabilirsiniz. Barfiks hareketi için duvara monte edilecek bir bara ihtiyaç vardır. Ellerinizi omuz genişliğinde açarak avuç içlerini ileri bakacak şekilde barı sıkı bir şekilde tutmak ve yukarı doğru çekmek gerekir.

Barfiks çekemeseniz bile yalnızca barfikse tutunup ayaklarınızı sallayarak omurga eklemlerinin arasını açarak sinirlere yapılan baskıları ortadan kaldırarak ağrıları azaltabilirsiniz.

Germe ve esneme hareketleri yaparak skolyozun düzelmesini sağlayabilirsiniz. Barfiks çubuğuna tutunup asılmak ve gövdeyi de eğip esnetmek skolyoza faydalı olan hareketlerden biridir. Bunun yanında skolyoz için kor da denilen karın ve bel kaslarını güçlendirici hareketleri de yapabilirsiniz.

Barfiksin Çalıştırdığı Ve Geliştirdiği Kaslar Nelerdir?

Sırt kası: Sırt bacaklar ile beraber en büyük kas kütlesine sahip bölgedir. Bundan dolayı sırt kası yapmak isteyen kişiler barfiks çekerler. Bu bölgede yer alan kasların gelişimi arttıkça kişiler daha dayanıklı olur. Ayrıca barfiks hareketi ile sırt bölgesinde hissedilen ağrı de azalır.

Haberin Devamı

Göğüs kası: İlk olarak pectoralis major steral kasları olmak üzere göğsün hem üst hem de alt kasları barfiks hareketi ile çok daha sağlıklı ve fit bir görünüme sahip olur.

Karın kası: Erkekler için karın kası yapmak oldukça zordur. Kadınlarda basen bölgesindeki yağları yakmak ne kadar zorsa erkekler için de karın bölgesindeki yağları yakmak o kadar zordur. Periyodik aralıklar ile barfiks çeken erkekler yalnızca 3 aylık bir süreçte karın bölgesindeki yağların çoğundan kurtulur. Karın bölgesinden giden yağların yerini six pack adının verildiği karın kasları alır.

Kollar: Büyük yük kollarda olduğu için barfiks kol kası için de oldukça önemlidir. Hem ön hem de arka kol barfiks hareketi ile çalışır ve kısa sürede triceps ve biceps olmak üzere tüm kaslar da çalışmaya başlar.

Haberin Devamı

Barfiks Nasıl Çekilir?

Bara yaklaşarak iki elinizi omuz genişliğinde açın ve yerleştirin. Avuç içlerinizin size bakması gerekir. Bara asılarak kendinizi bırakmadan kolunuzu uzatın. Kollarınız tamamen düz olacak şekilde aşağı ve yukarı kendinizi hareket ettirmeye çalışın. Bu hareket için kollarınızı değil daha çok sırt kaslarınızı çalıştırmaya özen gösterin.

Hareket boyunca gövdeniz dik dursun. Vücudunuzdaki dengeyi sağlamak için hareketi yaparken ayaklarınızı birbirinin üstüne koyabilirsiniz. Çeneniz barfiks çubuğunun üstüne gelene kadar kendinizi kaldırın ve bu esnada kafanızı öne ya da yukarı uzatmayın. En yukarı çıktıktan sonra yavaş yavaş ilk pozisyona dönün ve hareketi tekrarlayın.

 

 

BAKMADAN GEÇME!