Bakırköy'de yine eylem vardı

Güncelleme Tarihi:

Bakırköyde yine eylem vardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:26

Sağlık çalışanları, Prof. Dr. Mazhar Osman Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesi üzerinde kamu-özel ortaklığı ile yapılacağı belirtilen 'yenilenme' projesini protesto etti. Projenin detaylarına ilişkin bilgi edinmek istediğini belirten grup, sürecin şeffaf yürütülmesini talep etti.

Haberin Devamı

Hastane bahçesinde yer alan Rodin'in ünlü 'Düşünen Adam' heykeli önünde toplanan kalabalık, yerleşke içerisinde bulunan Lepra Hastanesi'ne kadar sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdü. CHP Milletvekilleri Mehmet Bekaroğlu, Ali Şeker, HDP milletvekili Beyza Üstün, İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez, Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel'in de katıldığı eylemde, sağlık çalışanları ihale edildiği söylenen projenin detaylarını öğrenmeyi talep etti.

HASTANENİN İYİLEŞTİRMESİNE KARŞI DEĞİLİZ AMA DEVLET ELİYLE YAPILMASINI İSTİYORUZ

'Bu hastane, bu alan satılık değil' sloganları eşliğinde Lepra Hastanesi önüne kadar yürüyen grup, “Yenilenmeye değil, yağmaya karşıyız" yazılı pankart taşıdı. Ankara katliamında yaşananlar için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

Bakırköyde yine eylem vardı

Şirketle imzalanan sözleşmenin detaylarını öğrenmek istediklerini ve sürecin şeffaf olarak yürütülmesini talep ettiklerini belirten Lepra Hastanesi çalışanı Leyla Koç Üzüm, “Hastanenin fiziksel koşullarının ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesine asla karşı değiliz. Ancak uygulamanın devlet eliyle ve genel bütçeden karşılanmasını talep ediyoruz. Özel sektörün alana kontrolsüz girmesini istemiyoruz" diye konuştu. Binaların doğaya zarar verilmeden yenilenmesi için azami gayret gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Üzüm, “Bunun için topyekün inşa yerine kademeli olarak binaların sırayla yenilenmesi yapılmalı, yerleşkemiz şantiyeye dönüştürülmemelidir. Tek bir ağaca bile zarar verilmemelidir" dedi.

PROF. DR. TÜRKAN SAYLAN DA UNUTULMADI

Basın açıklaması sırasında hayatını cüzzamla mücadeleye adayan ve aynı zamanda Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar hastanesinin kurucusu olan Prof. Dr. Türkan Saylan da unutulmadı. Türkan Saylan'ın fotoğrafının taşındığı açıklamada, “Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nin adının Prof. Dr. Türkan Saylan ismi verilerek bulunduğu yerde yaşatılması da talep edildi.

Haberin Devamı

“PROJE DETAYLARINA İLİŞKİN BİLGİ VERİLMİYOR"

Projenin detaylarını öğrenmek üzere yetkili kurumlara defalarca başvuru yaptıklarını belirten İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez, “Hepsini atlattılar, yalan söylediler. Biz buna kanmıyoruz" diye konuştu. Prof. Dr. Raşit Tükel 8 psikiyatri hastanesi, 6 yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinin kamu-özel ortaklığı ile yapılma aşamasında olduğunu belirterek, “Şartnameleri çoktan hazırlandı. Sözleşmeleri talep ediyoruz, vermiyorlar. Lepra Hastanesi'nin buradan gitmesi isteniyor. Bakırköy Tutukevi yerine ne yapılacak. Buranın önündeki arazi nasıl kullanılacak. Hiçbir açıklama yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP VE HDP MİLLETVEKİLLERİ SÖZ VERDİ

Sağlık çalışanları, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi için birlikte mücadele etmek üzere CHP milletvekili Ali Şeker ile HDP milletvekili Beyza Üstün'den söz aldı. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!