B vitamini hangi besinlerde bulunur?

Güncelleme Tarihi:

B vitamini hangi besinlerde bulunur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 23:06

B vitamini hangi besinlerde bulunur sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Vücudun ihtiyacı olan B vitaminini birçok besinle birlikte sağlayabilirsiniz. İşte B vitamininin bulunduğu besinler.

Haberin Devamı

Suda erime özelliğine sahip olan B vitaminleri hayvansal ürünlerde, yeşil sebzelerde, kuru meyvelerde ve süt ürünlerinde bol miktarda bulunmaktadır. Bu mineral; karbonhidratların yakılmasına, hormonların üretilmesine, cilt dokusunun sağlıklı kalmasına, öğrenme bozukluklarının giderilmesine, hafızanın güçlendirilmesine yardımcı olur.

B vitamini içeren besinler nelerdir?

B1 vitamini: Tahıl kabuklarında, sığır etinde, bira mayasında, soya fasulyesinde, cevizde, fındıkta, kuru bezelyede ve yürekte bol miktarda bulunur.

B2 vitamini: Süt, yoğurt, yürek, badem, kuru bezelye, mantar, kuşkonmaz, soya-yeşil fasulye, yer fıstığı ve kuru fasulyede bulunmaktadır.

B3 vitamini: Yumurta, süt, balık, peynir, havuç, hurma, mısır ve buğdayda bulunur.

B5 vitamini: Kırmızı et, tavuk, yumurta, kuruyemiş, baklagiller ve tahıllarda bulunur.

Haberin Devamı

B6 vitamini: Yumurta, tavuk, balık, süt, muz, patates, yulaf, mısır, soya fasulyesi, kuruyemiş, havuç, bezelye ve avokado da bulunur

B7 vitamini: Yumurta, balık, patates, süt fındık, soya ve cevizde bol miktarda bulunur.

B9 vitamini: Tüm tahıllarda, kuru baklagillerde, koyu yeşil yapraklı sebzelerde, arpada, fasulyede, kahverengi pirinçte, mercimekte, hurmada, cevizde, fındıkta, yumurta sarısında, sütte, peynirde ve turunçgillerde bulunmaktadır.

B12 vitamini: Sığır eti, böbrek, balık, peynir, süt, yumurta ve karaciğerde bulunmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!