Ayak parmaklarına nasıl masaj yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Ayak parmaklarına nasıl masaj yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 13:02

Günün yorgunluğu ayaklarda özellikle parmaklarda birikerek yoğun ağrılara neden olmakta. Peki ayak parmaklarına nasıl masaj yapılır?

Haberin Devamı

Tüm günün koşuşturmacası zihnimizi, vücudumuzu ve de ayaklarımızı perişan ediyor. Koşuşturmacadan sonra sevdiklerimizle sohbet ederek, televizyon izleyerek, kitap okuyarak zihnimizi dinlendiriyoruz. Yemek yiyerek ve güzel bir uyku çekerek de vücudumuzu. Ama ertesi gün vücudumuz hala kendini dinlenememiş hissedebiliyor. Bunun sebebi büyük ihtimalle ayaklarınızı unutmuş olmanızdan kaynaklanıyor. Ayaklarımız ayak altı sinir uçlarına sahipler. Bu yüzden yorgun ayaklar aynı zamanda yorgun bir vücut demektir. İyi bir ayak masajı sizin üzerinizden günün tüm yorgunluğunu alabilir.

Ayak parmaklarına nasıl masaj yapılır

Ayak masajına başlamadan ne yapmam gerekir?

Haberin Devamı

Ayak masajına başlamadan önce ayaklarınızı hazırlayın. Ilık su dolu bir kapta ayaklarınızı dinlendirdikten sonra masaja başlamak çok daha keyifli olacaktır. Önceden spalarda sırrını çözemediğimiz mis kokulu aromatik yağlar ise artık her yerde. Eğer bu tarz yağlardan hoşlanmıyorsanız krem kullanarak da masaj yaparsanız ayak rahatlatma işlemi daha verimli olacaktır.

Ayak masajınızı adım adım birlikte yapalım

İlk olarak yağımızla ayaklarımızın üst kısmını ovmaya başlıyoruz. Ayaklarımızı ovarken sıkı ve yumuşak hareketlerle ovmamız gerekir. Bu işlem ayağımızdaki kan dolaşımını hızlandırarak ayaklarımızın ısınmasını sağlayacaktır. Bu adımı üç kez tekrarladıktan sonra ayağın alt kısmını ovmaya geçebiliriz.

Sıra geldi ayak parmaklarımıza; ayak parmaklarımızı işaret ve başparmağımız yardımıyla önce ovuyoruz daha sonra da güçlü bir şekilde çekiyoruz. Daha sonra parmak aralarına geçiyoruz. Bir elimizle topuğumuzu kavradıktan sonra diğer elimizin işaret parmağıyla parmak aralarımızı ovuyoruz. Bu işlemden sonra elimizle ayak parmaklarımızı kavrayıp ayağın üst kısmını geriyoruz. Bunu sırtımız ağrıdığında sırtımızı arkaya doğru germemize benzetebiliriz. Aynı rahatlığı sağladığından emin olabilirsiniz. Son olarak başta yaptığımız ovma işlemlerini tekrarlayıp ayak rahatlatıcı masajımızı sonlandırıyoruz. İşten sonra bir klasiğe dönüşecek olan bu ayak terapisi en yorgun olduğunuz zamanların vazgeçilmezi olacak.

BAKMADAN GEÇME!