Anne adaylarına yaz önerileri

Güncelleme Tarihi:

Anne adaylarına yaz önerileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2007 10:00

Yaz döneminde hamile kadınlar için en rahatlatıcı aktivitelerden birisinin yüzme olduğu bildirildi.

İzmir'deki özel bir tüp bebek merkezinde görevli Opr. Dr. Funda Koçyiğit, yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarında sıcak havanın en çok hamileleri etkilediğini belirtti.

Hamilelere yaz döneminde yüzmeyi tavsiye ettiklerini kaydeden Koçyiğit, “Bunun karın kaslarını sıkılaştırıcı ve doğumu kolaylaştırıcı etkisi var. Anne adaylarına çok sıkı olmayan bir mayo ile serbest ve sırt üstü stillerde yüzmeyi öneriyoruz” dedi.

Bu dönemde beslenme, temizlik ve giyime de dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Koçyiğit, özellikle güneş ışınlarının daha dik ve etkili olduğu 11.00-15.00 saatlerinde dışarı çıkılmamasında fayda olduğunu bildirdi.
Dr. Koçyiğit, şunları kaydetti:

“Geniş kenarlı şapkalar, güneş gözlükleri ve açık renkli giysiler kullanılmalı. Koruyucu kremler gebeliğe zarar vermez, aksine rahatlatır. Aşırı sıcaklarda, hamilelerin dikkat etmesi gereken konuların başında besin zehirlenmeleri gelmektedir. Açık yerlerde satılan gıdaların tüketilmemesine dikkat edilmelidir. Ayrıca bol miktarda sıvı tüketilmelidir.”
Sıcakta terlemeyle birlikte deride birçok bölgenin nemli kalacağı için mantar enfeksiyonlarına yaz aylarında daha sık rastlandığını ifade eden Koçyiğit, sık sık ılık duş yapılmasını da tavsiye etti.

Koçyiğit, gebelerin enfeksiyonlara karşı direncinin daha düşük olduğunu, erken doğuma yol açan idrar yolu ve vaginal enfeksiyonlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!