Almanya’da pilotlara uyuşturucu testi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da pilotlara uyuşturucu testi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 09:43

Almanya’da pilotlara, önceden haber verilmeden uyuşturucu ve alkol testi yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Federal Ulaştırma Bakanlığı, pilotlara uyuşturucu, alkol ve ilaç testi yapmayı öngören yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz Mart ayında Germanwings uçağının yardımcı pilot tarafından düşürülmesinin ardından harekete geçen bakanlık, üzerinde çalıştığı yasa tasarısıyla, pilotları daha fazla kontrol etmeyi hedefliyor.

Almanya’da pilotlara uyuşturucu testi


Bakan Dobrindt “Ben pilotların uyuşturucu, alkol ve ilaç alıp almadıklarının kontrol edilmesinden yanayım. Dünyada da birçok uzman bu görüşte” dedi.

Bakanlığın üzerinde çalıştığı ve bitme aşamasına gelen tasarının Ocak ayında bakanlar kuruluna sunması bekleniyor.


Almanya’da pilotlara uyuşturucu testi



24 Mart 2015 tarihinde bir Alman pilot, Germanwings'e ait bir yolcu uçağını kasıtlı olarak Fransız Alpleri'ne düşürmüş ve uçakta bulunan 150 kişinin ölümüne sebebiyet vermişti. 

Haberin Devamı


Soruşturma makamlarının yaptığı incelemede pilotun uçmaya hazır olmadığı, psikolojik rahatsızlıkları bulunduğu tespit edilmişti. Ulaştırma Bakanı Dobrindt'in kararının bu facia sonrası alınan tedbirlerle ilgili olduğu tahmin ediliyor.


Pilotlar sendikası Cockpit'ten Markus Wahl bakanın hayata geçirmek istediği testleri eleştirdi.“Planlanan tesadüfi testlerin yapılması bizim açımızdan tamamen yanlıştır” diyen Wahl “Bunun Germanwings kazasıyla herhangi bir ilgisi olmadığı gibi bütün bir meslek grubunu da genel şüphe altında bırakıyor” diye konuştu.masına gelen tasarının Ocak ayında bakanlar kuruluna sunması bekleniyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!