Alkali diyette hangi yiyecekler tüketilebilir?

Güncelleme Tarihi:

Alkali diyette hangi yiyecekler tüketilebilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 15:40

Bir trend haline gelen, vücuttaki asit oranını dengeleyerek yağlardan kurtulmayı sağlayan alkali diyet boyunca tüketilebilecek yiyecekler nelerdir?

Haberin Devamı

Alkali diyet son zamanlarda hayatımıza dahil olan bir diyet çeşidi olsa da aslında sağlıklı beslenme esasına dayanıyor. Yediğimiz asitli yiyecekleri azaltıp alkali yiyecekleri artırmaya yönelik olan bu diyette kilo vermenin yanında sağlıklı beslenme de amaçlanıyor.

Asitli gıdalara işlenmiş ürünler, hazır paketlenmiş ürünler, şekerli ve yağlı besinler, kızartma ve cipsler gibi örnekler verilebilir. Alkali besinler ise taze sebzeler, meyveler, kuruyemişler, tahıllar, baklagiller, sağlıklı yağlar ve su olarak tanımlanabilir. Alkali besinleri asitli besinlerden daha fazla tüketmek vücudu sağlıklı kılıyor ve kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

Bu diyette temel olan nokta alkali gıdaları asitli gıdalardan üç kat fazla tutarak beslenme düzeni oluşturmak. Alkali beslenen kişilerin mide yanması veya reflü gibi şikayetler azalıyor. Yüksek proteinle beslenen kişilerde yaşanan ağız kokusu sorunu yaşanmıyor. Kişinin ter kokusu azalıyor ve uzun vadeli etkilerinde ise kan değerleri normal seviyelere dönüyor. Kolesterol, şeker değerleri düşüyor ve kemik erimesi sorunları azalıyor. Alkali diyet vücudun sağlıklı değerlerde olmasını kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Peki, alkali diyet uygularken neler yemeliyiz?

KAHVALTI

Alkali diyette hangi yiyecekler tüketilebilir

Kahvaltıda lor peyniri yanında kırmızı ve sarı sebzeler zeytinyağı ve limon ilave edilerek tüketilebilir. Siyah tuzsuz zeytin, koyun veya keçi peyniri, 3 yumurta sarısı ve 1 beyazı ile yapılmış omlet, yeşil çay veya badem sütü kahvaltı alternatifleri olarak sıralanabilir.

ÖĞLE YEMEĞİ

Alkali diyette hangi yiyecekler tüketilebilir

Salata, haşlama veya çiğ tüm sebzeler, tüm çorba çeşitleri, zeytinyağlı sebze çeşitleri, baklagiller, balıklar, kabuklu patates ve glutensiz undan yapılmış makarna veya pizza tercih edilebilir.

AKŞAM YEMEĞİ

Alkali diyette hangi yiyecekler tüketilebilir

Haberin Devamı

Izgara veya haşlama zeytinyağlı sebze çeşitleri, hindi veya tavuk göğsü, dana veya kuzu eti, beyaz, mor veya yeşil sebze yemekleri.

 

ATIŞTIRMALIK

Alkali diyette hangi yiyecekler tüketilebilir

Bir avuç ceviz, badem veya fındık, 2 tane meyve

ALKALİ DİYETTE BUNLARA DİKKAT EDİN:

Alkali diyette yediğiniz protein miktarının 3 katı kadar sebze tüketin.

Lokmalarınızı en az 10 kere çiğneyerek yutun.

Yemeğin yanında ayran, kola, alkol veya meyve suyu içmeyin.

Atıştırmalık olarak bol limonlu salatalık veya haşlanmış yumurta yiyebilirsiniz.

Yatmadan önce bir litre suya yarım kaşık kadar karbonat ekleyerek içmelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!